طرز تهیه کتلت تن ماهی؛ غذای سریع، مقوی و خوشمزه

به گزارش مینی نت، کتلت تن ماهی یک غذای ساده، سریع و مغذی است که می تواند هم به عنوان وعده اصلی و هم میان وعده سرو گردد. در طرز تهیه تن ماهی، با ترکیب سیب زمینی و سبزیجات تازه نه تنها طعم دلپذیری ایجاد می نماید، بلکه پروتئین و ویتامین های مورد احتیاج بدن را نیز تامین می نماید. این کتلت ها با روش سرخ کردن یا پخت کم چرب، گزینه ای مناسب برای آشپزی سالم و خوشمزه هستند و برای تمامی سنین ایده آل هستند.

طرز تهیه کتلت تن ماهی؛ غذای سریع، مقوی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کتلت تن ماهی

  • کنسرو تن ماهی 1 قوطی
  • سیب زمینی 300 گرم
  • جعفری خرد شده 2 قاشق سوپ خوری
  • ذرت کنسروی 120 گرم
  • آرد سوخاری 50 گرم
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • روغن سرخ کردنی به اندازه لازم

طرز تهیه کتلت تن ماهی

مرحله اول: آماده سازی سیب زمینی

سیب زمینی ها را خوب بشویید و در قابلمه ای با اندازهی آب و نمک بپزید تا کاملا نرم شوند. پس از پخت، پوست آن ها را جدا کنید و با دنده ریز رنده کنید یا بکوبید تا یکدست شوند. این کار باعث می گردد کتلت ها بعد از سرخ شدن بافت نرم و لطیفی داشته باشند و خرد نشوند. استفاده از سیب زمینی کاملا پخته، کتلت را سبک تر و خوش طعم تر می نماید و باعث می گردد ترکیب مواد داخل آن بهتر به هم بچسبد.

مرحله دوم: ترکیب مواد کتلت

سیب زمینی له شده را در کاسه ای بزرگ بریزید. سپس تن ماهی، ذرت و جعفری خرد شده را اضافه کنید. به اندازه لازم نمک و فلفل بزنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا طعم ها کاملا با هم ترکیب شوند. این مرحله اهمیت زیادی دارد، چون یک مخلوط یکنواخت باعث می گردد کتلت ها هنگام سرخ شدن فرم خود را حفظ نمایند و مزه شان متعادل باشد. این ترکیب همانطور که در طرز تهیه تن ماهی با تخم مرغ یا در سالاد تن ماهی کاربرد دارد، طعمی دلچسب و مغذی ایجاد می نماید.

مرحله سوم: شکل دادن کتلت ها

اندازهی از مواد را بردارید و در کف دست خود به شکل دایره ای صاف کنید. سپس کتلت ها را در آرد سوخاری بغلطانید تا سطح آن ها کاملا پوشیده گردد. این کار باعث می گردد هنگام سرخ کردن، کتلت ها پوسته ای طلایی و برشته داشته باشند و داخل آن نرم و لطیف باقی بماند. اگر می خواهید کتلت ها گرد و یکدست باشند، بهتر است با فشار ملایم و یکسان شکل دهید.

مرحله چهارم: سرخ کردن کتلت ها

تابه ای مناسب روی حرارت میانه قرار دهید و اندازهی روغن بریزید تا داغ گردد. سپس کتلت ها را داخل تابه بچینید و سرخ کنید تا دو طرف آن ها طلایی و برشته شوند. حرارت میانه به حفظ بافت داخلی کتلت ها یاری می نماید و مانع از سوختن سطح آن ها می گردد. حین سرخ کردن می توانید کتلت ها را با قاشق فشار دهید تا کاملا صاف و یکنواخت شوند.

مرحله پنجم: سرو کتلت تن ماهی

کتلت ها را روی بشقاب بچینید و با سبزیجات تازه، برش لیمو ترش یا سالاد تن ماهی سرو کنید. این غذا علاوه بر طعم خوشمزه، ظاهری مجذوب کننده دارد و می تواند به عنوان یک وعده سبک یا میان وعده در کنار خانواده یا دوستان ارائه گردد. برای افزایش طعم و عطر می توان کمی فلفل دلمه ای خرد شده یا پودر پاپریکا روی کتلت ها قبل از سرخ کردن اضافه نمود.

نکات کلیدی در تهیه کتلت تن ماهی

با رعایت این نکات، کتلت تن ماهی شما هم خوش طعم و هم خوش ظاهر خواهد بود و برای وعده های سریع، میان وعده و پیش غذا عالی است. با رعایت نکات کلیدی، کتلت ها نرم، طلایی خواهند شد و حتی برای کسانی که در پی کتلت تن ماهی با سیب زمینی خام هستند هم مناسب است.

کیفیت تن ماهی

استفاده از تن ماهی تازه و مرغوب تاثیر مستقیم روی طعم کتلت ساده دارد. تن ماهی با کیفیت باعث می گردد غذای شما خوش عطر و سالم باشد و علاوه بر این، بافت کتلت نیز هنگام سرخ کردن یکدست باقی بماند. اگر تن ماهی خیلی روغنی یا کم کیفیت باشد، کتلت ها چرب و بی مزه خواهند شد.

له کردن سیب زمینی

سیب زمینی باید کاملا نرم و له شده باشد تا کتلت ها بعد از سرخ شدن خرد نشوند. سیب زمینی ناپخته یا نیمه له شده باعث می گردد مواد داخل کتلت به هم نچسبند و کتلت هنگام سرو از هم باز گردد. استفاده از رنده ریز یا گوشت کوب دستی برترین نتیجه را می دهد.

افزودن سبزیجات

جعفری تازه و سبزیجات دلخواه نه تنها باعث عطر و طعم بهتر کتلت می شوند بلکه ظاهر آن ها را هم مجذوب کننده می نمایند. می توانید ذرت، فلفل دلمه ای یا حتی هویج ریز خرد شده اضافه کنید تا کتلت ها رنگی تر، خوش بو و مغذی شوند. این کار بعلاوه تنوع طعم را افزایش می دهد.

استفاده از آرد سوخاری

آرد سوخاری باعث می گردد سطح کتلت ها برشته و داخلی آن ها نرم بماند. غلتاندن کتلت ها در آرد سوخاری یا ترکیب آرد با کمی پنیر پارمسان باعث ایجاد پوسته طلایی و خوش رنگ می گردد. بدون آرد، کتلت ها هنگام سرخ شدن احتمال له شدن و چسبیدن به تابه دارند.

حرارت مناسب سرخ کردن

سرخ کردن کتلت ها با حرارت میانه برترین نتیجه را می دهد. حرارت زیاد باعث سوختن سریع سطح کتلت ها و خام ماندن داخل آن ها می گردد، و حرارت کم باعث جذب بیش از حد روغن و نرم شدن پوسته می گردد. برترین روش، تابه نچسب و روغن کافی است تا کتلت ها به رنگ طلایی و برشته درآیند.

ترکیب ادویه ها

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی باعث طعم دهی مناسب می شوند. می توانید کمی زردچوبه یا پودر پاپریکا نیز اضافه کنید تا رنگ کتلت ها زیباتر گردد و عطر بیشتری به غذا بدهد. توجه داشته باشید که ادویه زیاد باعث تلخ شدن یا تغییر طعم ماهی می گردد، پس اندازه آن را متعادل نگه دارید.

سرو و تزئین

سرو کتلت با سبزیجات تازه، لیمو ترش و حتی سس دلخواه، علاوه بر طعم بهتر، ظاهر غذا را حرفه ای می نماید. تزئین مناسب باعث افزایش اشتها و مجذوب کنندهیت غذا برای بچه ها و مهمانان می گردد. می توانید کمی کشمش یا گوجه فرنگی کوچک هم روی بشقاب اضافه کنید تا رنگ و تنوع بیشتری داشته باشد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه کتلت تن ماهی

طرز درست کردن کتلت تن ماهی چگونه است؟

کتلت تن ماهی با ترکیب تن ماهی کنسروی، سیب زمینی و ادویه ها درست می گردد و مراحل ساده ی بالا که اشاره کردیم دارد.

کتلت تن ماهی با چی بخوریم؟

کتلت تن ماهی را می توان با سبزیجات تازه، سالاد تن ماهی یا برش لیمو سرو کرد تا طعم کامل تری داشته باشد.

طرز تهیه تن ماهی با تخم مرغ برای کتلت امکان پذیر است؟

بله، اضافه نمودن تخم مرغ به مواد، کتلت ها را منسجم تر و خوش طعم تر می نماید.

طرز تهیه کتلت تن ماهی با سیب زمینی خام چگونه است؟

می توانید سیب زمینی رنده خام را با تن ماهی و ادویه ها مخلوط نموده و سرخ کنید، اما پختن سیب زمینی قبل از مخلوط کردن، طعم بهتر و بافت نرم تر ایجاد می نماید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 مهر 1404 بروزرسانی: 20 مهر 1404 گردآورنده: mininote.ir شناسه مطلب: 2404

به "طرز تهیه کتلت تن ماهی؛ غذای سریع، مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت تن ماهی؛ غذای سریع، مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید