طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج مرحله به مرحله با یک سس لذیذ

به گزارش مینی نت، پیراشکی مرغ و اسفناج یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین انواع پیراشکی است که ظاهری هوس انگیز و دوست داشتنی دارد. شما این پیراشکی را می توانید با خمیر خانگی، خمیر یوفکا یا خمیر نانوایی حاضر کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج مرحله به مرحله با یک سس لذیذ

طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج در یک نگاه

پیراشکی مرغ و اسفناج را باید در سه مرحله مختلف آماده کنید. ابتدا سس پیراشکی را درست کنید. برای این کار سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید. گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، آویشن، ریحان و ادویه را نیز اضافه کنید. میزانی آب به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید حدود دو ساعت روی حرارت باقی بماند.

برای درست کردن خمیر پیراشکی، مخمر را به همراه آب ولرم و شکر به عمل بیاورید. آرد و نمک را با هم ترکیب کنید و مخمر را به آن اضافه کنید و آغاز به ورز دادن کنید تا خمیر یکدستی حاصل گردد. یک حوله مرطوب روی ظرف خمیر بگذارید و بین 60 تا 90 دقیقه زمان بدهید تا خمیر حجیم گردد.

برای مواد داخل پیراشکی، اسفناج را خرد کنید. قارچ را تفت دهید و مرغ را نیز بپزید و ریش ریش کنید. حالا همه این مواد را به علاوه پنیر موزارلا، پنیر پارمزان، نمک، فلفل، ادویه و جعفری خرد شده با هم مخلوط کنید.

از خمیر به میزان دایره های 25 سانتی متری جدا کنید و آن را با وردنه صاف کنید. لبه های خمیر را به هم بچسبانید. سپس پیراشکی مرغ و اسفناج را در فر بپزید یا در روغن سرخ کنید و با سس مخصوص آن را سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه سس پیراشکی مرغ و اسفناج

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
پوره گوجه فرنگی2 لیوان فرانسوی دسته دار
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
آویشن2 قاشق چای خوری
سبزی خشک ریحان2 قاشق چای خوری
نمک2 یا 3 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
شکر2 قاشق چای خوری

مواد لازم برای درست کردن خمیر پیراشکی مرغ و اسفناج

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آب جوش1 لیوان فرانسوی دسته دار
خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری سر پر
شکر2 قاشق چای خوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
آرد سفید2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
نمک2 قاشق چای خوری

مواد لازم برای مایه میانی پیراشکی مرغ و اسفناج

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
اسفناجحدود 300 گرم
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
قارچ200 گرم
سینه مرغ (پخته و خرد شده)2 لیوان فرانسوی دسته دار
پنیر پیتزا200 گرم
پنیر پارمزان رنده شده3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
جعفری ساطوری خرد شدهبه میزان لازم
سس دلخواهبرای سرو پیراشکی مرغ و اسفناج

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پیراشکی مرغ و اسفناج و سس آن: 50 دقیقه

مراحل طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج

برای تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج، شما باید ابتدا سس مخصوص آن را درست کنید، در ادامه خمیر آن را آماده کنید و در پایان به سراغ درست کردن مواد میانی پیراشکی بروید.

مراحل طرز تهیه خمیر پیراشکی مرغ و اسفناج

مرحله اول: سس پیراشکی مرغ و اسفناج را درست کنید

برای درست کردن سس پیراشکی مرغ و اسفناج ابتدا باید روغن زیتون را روی یک ماهیتابه گرم کنید و سیر و پیاز خرد شده را داخل آن بریزید. برای 4 تا 5 دقیقه سیر و پیاز را تفت دهید. سایر مواد سس را اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه با شعله ملایم روی گاز قرار دهید تا جوش بخورد و سس به غلظت مناسب برسد. سس که آماده شد آن را کنار بگذارید.

سیر داغ و پیاز داغ به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله دوم: مخمر (خمیر مایه) را به عمل آورید

برای درست کردن خمیر پیراشکی مرغ و اسفناج باید آب جوش را در یک کاسه مناسب با خمیر مایه فوری ترکیب کنید و نصف قاشق چای خوری شکر به آن اضافه کنید. 5 تا 8 دقیقه صبر کنید تا یک لایه کف روی آن ایجاد گردد. بعد از عمل آمدن مخمر، روغن زیتون را به آن اضافه کنید.

شما می توانید برای تهیه شکر و روغن زیتون به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: خمیر پیراشکی را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج باید آرد را دو بار الک کنید. سپس آرد الک شده، نمک، و نصف قاشق چای خوری شکر را در یک کاسه ترکیب کنید. سپس باید ترکیب آرد را به خمیر مایه عمل آمده اضافه کنید.

برای هم زدن خمیر می توانید این کار را با دستگاه انجام دهید و در صورتی که دستگاه خمیر زدن ندارید با دست مواد را ترکیب کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا خمیر منسجمی تشکیل گردد. به مدت 5 دقیقه خمیر را ورز دهید.

شما می توانید برای تهیه آرد و نمک به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: زمان دهید تا خمیر حجم پیدا کند

در یک کاسه بزرگ دو قاشق روغن زیتون بریزید و در سراسر ظرف پخش کنید. سپس خمیر را در آن قرار دهید و یک حوله مرطوب روی ظرف قرار دهید. کاسه را برای مدت 60 تا 90 دقیقه در یک جای گرم و تاریک بگذارید.

بعد از این مدت میزان خمیر تقریباً دو برابر می گردد. بعد از برداشتن خمیر آن را به 3 یا 4 قسمت تقسیم کنید و کمی ورز دهید. سپس هر قسمت را داخل یک کیسه فریزر قرار دهید و برای 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید.

مرحله پنجم: مرغ، اسفناج و قارچ را آماده کنید

تا زمانی که خمیر آماده می گردد شما فرصت کافی برای تهیه مواد داخلی پیراشکی مرغ و اسفناج دارید. مرغ را بشویید و با پیاز و میزانی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه بپزید.

در این فاصله اسفناج ها را پاک کنید. آنها را در یک تشت بریزید و رویشان آب بگیرید. اسفناج ها را برای مدت 15 دقیقه بخیسانید و آبکش کنید. اگر اسفناج ها گل و لای زیادی دارند، چند بار آنها را بشویید و آبکش کنید. سپس اسفناج ها را در میزان های 2 سانتی متری خرد کنید و در یک قابلمه بریزید.

قارچ ها را هم بشویید و خرد کنید. سپس داخل ماهیتابه روغن زیتون بریزید و قارچ ها را برای چند دقیقه تفت دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. در نهایت اسفناج های خرد شده را هم به قارچ ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب اسفناج و قارچ کاملا کشیده گردد.

شما می توانید برای تهیه گوشت مرغ، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و قارچ به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: مرغ را با پنیر و ادویه ترکیب کنید

حالا مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و به همراه پنیر موزارلا، پنیر پارمزان، نمک، فلفل سیاه و جعفری خرد شده به مخلوط قارچ و اسفناج اضافه کنید. اگر قصد دارید این پیراشکی را در فر درست کنید، بهتر است فر را زودتر با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم گردد.

شما می توانید برای تهیه پنیر مورازلا و پنیر پارمزان به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: پیراشکی مرغ و اسفناج را آماده کنید

برای آماده کردن پیراشکی ابتدا خمیرها را از یخچال خارج کنید. سپس آن ها را به میزان دایره های تقریباً 25 سانتی متری درآورید. سپس میزانی از مواد میانی پیراشکی را در وسط خمیر قرار دهید و خمیر را از وسط تا کنید. حال با استفاده از برس شیرینی لبه دایره را کمی خیس کنید.

برای بستن کناره های خمیر می توانید از چنگال یاری بگیرید و یا با استفاده از دست خمیر را چین دهید. در پایان با برس کمی روغن مایع روی پیراشکی ها بمالید.

مرحله آخر: پیراشکی مرغ و اسفناج را سرو کنید

سپس پیراشکی ها را برای مدت 12 تا 15 دقیقه داخل فر قرار دهید تا رنگشان طلایی گردد. سپس این پیراشکی های خوشمزه را با سس مخصوص آن که درست نموده بودید میل کنید و از طعم لذیذ این غذا لذت ببرید.

نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج خانگی

  • از سینه مرغ برای تهیه این پیراشکی بهره ببرید. سینه مرغ گوشت لختی دارد و برای ریش ریش کردن یا حبه ای خرد کردن مناسب تر است.
  • اگر به فر دسترسی ندارید، می توانید پیراشکی مرغ و اسفناج را در روغن داغ نیز سرخ کنید و آن را روی گاز آماده کنید.
  • در طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج در فر می توانید روی آن ها را با ترکیب زرده تخم مرغ، کمی شیر یا روغن و کره رومال کنید تا ظاهری براق و اشتهابرانگیز داشته باشند.
  • اگر از تابه برای آماده کردن پیراشکی استفاده می کنید، صبر کنید حتما روغن کاملا داغ گردد و پیراشکی به شکل غوطه ور در آن سرخ گردد.
  • حتما پیراشکی ها را روی حرارت میانه سرخ کنید. حرارت زیاد باعث می گردد پیراشکی مغزپخت نگردد و حرارت پایین باعث جذب روغن زیادی خواهد شد.
  • برای آنکه خمیر پیراشکی به خوبی به هم بچسبد، بهتر است لبه های آن را کمی با آب نم کنید.
  • از خمیر آماده یا خمیر یوفکا و خمیر نانوایی نیز در طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج می توانید بهره ببرید.
  • حتما از خمیر مایه تازه بهره ببرید و دقت کنید حتما تاریخ مصرف داشته باشد تا کیفیت خمیر افت نکند.
  • صبر کنید خمیر مایه به طور کامل به عمل بیاید، در غیر این صورت خمیر و در نتیجه پیراشکی خشک و سفت می گردد.
  • بنا به ذائقه خود از هر نوع سس آماده ای مانند سس کچاپ، سس رنچ، سس خردل و … نیز برای سرو پیراشکی اسفناج و مرغ می توانید بهره ببرید.
  • خمیر خانگی را از قبل می توانید آماده کنید و تا 24 ساعت آن را در فریزر نگه دارید.
  • پیراشکی به صورت داغ و تازه مصرف کنید. اگر آنها را در فریزر نگهداری می کنید حتما پیش از مصرف یخ زدایی و در مایکروفر گرم کنید.
  • ضخامت خمیر پیراشکی نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد. اگر خمیر پیراشکی خیلی کلفت باشد، به خوبی نمی پزد و اگر خیلی نازک باشد در زمان پیچیدن، احتمال پاره شدن خمیر وجود دارد.
  • به دلخواه می توانید قارچ را از مواد اولیه پیراشکی مرغ و اسفناج حذف کنید و سیب زمینی را جایگزین آن کنید.
  • خمیر پیراشکی مرغ و اسفناج را به مدت طولانی در هوای آزاد قرار ندهید. این کار باعث می گردد لایه های خمیر بعد از آنکه آنها را به هم بچسبانید باز گردد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن پیراشکی اسفناج و مرغ

چرا پیراشکی مرغ و اسفناج نرم می گردد؟

اگر مواد میانی پیراشکی آب داشته باشد، پیراشکی نرم می گردد. برای جلوگیری از نرم شدن پیراشکی حتما اجازه دهید تا آب مواد میانی به ویژه آب قارچ و اسفناج به طور کامل کشیده گردد.

از چه پنیری در طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج استفاده کنیم؟

شما می توانید از انواع مختلف پنیر مثل پنیر پارمزان، پنیر گودا، پنیر موزارلا، پنیر چدار و پنیرهای دلخواه دیگر برای داخل پیراشکی بهره ببرید.

چرا پیراشکی موقع سرخ شدن ترک می خورد؟

  • ضخامت بیش از میزان خمیر پیراشکی؛
  • مواد میانی زیاد داخل پیراشکی؛
  • داغ شدن بیش از حد روغن.

چرا پیراشکی مرغ و اسفناج خشک می گردد؟

  • خمیر پیراشکی بیش از میزان سفت و خشک شده است؛
  • ضخامت خمیر هنگام باز کردن و قالب زدن آن زیاد است؛
  • دمای فر بیش از میزان احتیاج بالا است.
منبع: افق کوروش
انتشار: 16 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 16 اردیبهشت 1404 گردآورنده: mininote.ir شناسه مطلب: 2384

به "طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج مرحله به مرحله با یک سس لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیراشکی مرغ و اسفناج مرحله به مرحله با یک سس لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید