طرز تهیه بورک مرغ و قارچ

به گزارش مینی نت، بورک مرغ و قارچ از اون غذاهاى خوشمزه و سریع ترکیه ای هستش که خیلى ها دوستش دارن. کلا بورک یه غذاى قدیمى مخصوص دوران عثمانى بوده و کم کم تو کشورهاى مدیترانه اى و عربى هم جا افتاده، اما چون طعم و عطر غذاهاى ترکیه خیلى به مزه هاى خودمون نزدیکه، بین ما ایرانى ها هم حسابى هوادار پیدا نموده. این مدل بورک که با مرغ و قارچ درست مى شه، جزو خوشمزه ترین نسخه هاشه، چون هم ساده است، هم یه و جزو هستش، که برای مهمونى و دورهمى هم خیلى میچسبه. موادشم با خمیر یوفکا یا فیلو پیچیده مى شه و مى تونین هم تو روغن سرخش کنىن، هم بذارینشون تو فر تا سبک تر دربیاد. در این مقاله از در ما قراره طرز تهیه بورک مرغ و قارچ رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه بورک مرغ و قارچ

طرز تهیه بورک مرغ و قارچ در یک نگاه

برای درست کردن بورک مرغ و قارچ اول مرغ رو با نمک و زردچوبه و پیاز بپزین و وقتى ولرم شد ریش ریش کنین. پیاز رو تو ماهیتابه تفت بدین، مرغ رو اضافه کنین و بعد قارچ و فلفل دلمه اى رو بریزین و چند دقیقه تفت بدین تا آب اضافى شون جمع بشه و مواد سبک تر بشه. ادویه و یه کم خامه اضافه کنین و بذارین مخلوط ولرم بمونه که یوفکا موقع پیچیدن پاره نشه. بعد یوفکا رو باز کنـین، مواد رو وسطش بذارین و رول کنـین.

روى رول ها تخم مرغ بمالین و دو طرفش رو تو ماهیتابه با حرارت میانه طلایى کنین. در آخر هم بورک ها رو داغ سرو کنین که تردى یوفکا حفظ بشه و اگر دوست داشتین با سس دلخواه میل کنین.

برای خوندن میزان مواد اولیه، جزئیات و مراحل طرز تهیه بروک مرغ و قارچ ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه بورک مرغ و قارچ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سینه مرغ (پخته و ریز ریز شده)1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
قارچ (ورقه شده)200 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
فلفل دلمه ای (خرد شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
پنیر پیتزا (رنده شده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
خامه یا سس سفید غلیظ2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم
پودر پاپریکا یا فلفل قرمزکمی برای عطر و رنگ بیشتر
روغن یا کره2 قاشق غذاخوری
خمیر یوفکا یا خمیر فیلو1 بسته
تخم مرغ1 عدد برای رومال بورک
کنجد یا سیاه دانه (اختیاری)کمی برای روی بورک
سس (طعم دلخواه)برای سرو با بورک مرغ و قارچ

مدت زمان آماده سازى مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم براى تهیه بورک مرغ و قارچ: حدود 30 تا 40 دقیقه

میزان کالرى در هر 100 گرم: تقریباً بین 200 تا 250 کالرى

مراحل طرز تهیه بورک مرغ و قارچ بدون فر

بورک مرغ ترکی مثل بورک گوشت ترکی وقتى درست و حسابى تفت بخوره، مزه ى مرغ و قارچ با ادویه ها قشنگ قاطى مى شه و توی خمیر یوفکا خودش رو حسابى نشون مى ده. این مدل که بدون فر درست مى شه، هم خیلى سریع آماده مى شه، هم چربى ش دست خودتونه و مى تونین کاملاً کنترلش کنین.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه بورک مرغ و قارچ مواد اولیه رو آماده کنید. قارچ ها رو زیر آب خنک سریع بشورین و با دستمال خشک کنید. پیاز رو هم بشورین و پوست بگیرین و ریز خرد کنید. فلفل دلمه اى رو بشورین، تخماش رو دربیارین و نگینى ریزش کنید. سینه مرغ خام رو هم بشورین و هر قسمت چربى یا رگه دارى که داشت جدا کنید. یه تخته تمیز و چاقوى تیز داشته باشین که کار سریع تر پیش بره.

شما می تونید سینه مرغ و قارچ رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: مرغ رو بپزید

سینه مرغ رو داخل یه قابلمه کوچیک بندازید. حدود دو لیوان آب بریزین طورى که روی مرغ پوشیده بشه. دو سه تکه پیاز درسته، کمى نمک، کمى زردچوبه و اگر خواستین یه برگ بو هم بندازید داخل قابلمه.

حرارت رو میانه رو به کم کنید که مرغ آروم بپزه و گوشت سفت نشه. بعد از ده دقیقه کف رو جمع کنید که رنگ آب مرغ تمیز بمونه. بگذارید حدود بیست تا سى دقیقه بپزه تا وقتى که چنگال به راحتى وارد گوشت بشه. وقتى آماده شد، مرغ رو بذارین تو یه بشقاب تا از حرارت بیفته و دست نسوزه.

شما می تونید نمک و زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید

مرغ رو چند دقیقه کنار بذارین تا حرارتش بره که دست نسوزه. بعد با دو تا چنگال مرغ رو ریش ریش کنید. اگر دوست دارین مى تونین با دست هم انجامش بدین، فقط رشته ها رو میزان میانه بگیرین که نه خیلى درشت باشه نه له شده. مرغ ریش ریش شده رو توى یه کاسه جمع کنید و کنار بذارین تا وقت اضافه کردن به ماهیتابه آماده باشه. اگر مرغ هنوز کمى داغ بود، صبر کنید کاملاً ولرم بشه چون مرغ داغ وقتى وارد ماهیتابه داغ مى شه سریع آب مى میزان.

مرحله چهارم: پیاز رو تفت بدهید

ماهیتابه رو روى حرارت میانه بذارین. سه تا چهار قاشق روغن یا یک تکه کوچیک کره بریزین. صبر کنید روغن خوب گرم بشه. پیاز خرد شده رو بریزین داخل ماهیتابه و آروم هم بزنین. حداقل ده دقیقه زمان بدین تا پیاز کاملاً نرم و رنگش نیمه طلایى بشه. اگر کره استفاده کردین، حرارت رو بالا نبرید که کره نسوزه.

شما می تونید روغن، کره و پیاز داغ آماده رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: مرغ ریش ریش شده رو اضافه کنید

در ادامه تهیه بورک مرغ و قارچ، مرغ ریش ریش شده رو آروم روى پیاز داغ بریزین و با کفگیر هم بزنین تا دونه ها از هم باز بشن و کاملاً با پیاز قاطى بشن. دو سه دقیقه تفت بدین تا مرغ گرم بشه و رطوبت اضافى اگر داشت تبخیر بشه. اگر دونه ها به هم چسبیده بودن با کفگیر جداشون کنید که مخلوط سبک و پف دار بمونه و توی خمیر یوفکا راحت پخش بشه.

مرحله ششم: قارچ و فلفل دلمه اى رو اضافه کنید

وقتى مرغ و پیاز خوب قاطى شدن، قارچ ها رو اضافه کنید. حرارت رو یه درجه بیشتر کنید. قارچ رو مدام هم بزنین که آب اضافه آزاد نکنه. بعد از چند دقیقه که قارچ سبک و نرم شد، فلفل دلمه اى نگینى رو بریزین داخل ماهیتابه. مواد رو پنج تا هفت دقیقه با حرارت میانه رو به بالا تفت بدین، هر چند لحظه هم بزنید تا همه چیز یکدست نرم و سبک بشه و آب مواد کشیده بشه.

مرحله هفتم: ادویه ها و خامه رو اضافه کنید

حالا وقت اضافه کردن مزه هاست. فلفل سیاه، میزانى پاپریکا، میزان خیلى کم فلفل قرمز، و اگر دوست دارین یه ذره آویشن رو اضافه کنید. بعد دو سه قاشق خامه صبحانه یا یک قاشق پر سس سفید غلیظ به مواد اضافه کنید. خامه وقتى وارد مواد داغ مى شه سریع رقیق مى شه، برا همین چند دقیقه خوب هم بزنین تا کاملاً با مرغ و قارچ مخلوط بشه. مواد باید یه بافت لطیف و روون پیدا کنه که وقت پیچیدن تو یوفکا راحت پهن بشه.

شما می تونید فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پاپریکا، خامه و سس سفید رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: مایه بورک مرغ و قارچ رو خنک کنید

ماهیتابه رو از روى حرارت بردارین و مواد رو پخش کنید تا سریع تر خنک بشه. اگر مواد داغ باشه، ورق یوفکا موقع پیچیدن به سرعت پاره مى شه و چسبندگى پیدا مى کنه. پنج تا هفت دقیقه کافیه که مواد فقط ولرم بشه، نه کاملا سرد.

مرحله نهم: ورق هاى یوفکا رو آماده کنید و رول بسازید

روى میز یا تخته آشپزخونه یه سطح کاملاً خشک و صاف انتخاب کنید. ورق یوفکا رو باز کنید و اگر خشک بود با دست کاملاً بازش کنید که خط نیفته. یک قاشق از مواد داخل بردارین و طرف بالایى یا گوشه ورق بذارین. حالا بسته به مدلى که دوست دارین، ورق رو تا بزنین، کناره ها رو جمع کنین و رول رو محکم ببندین. لبه ها رو با نوک انگشت کمى آب بمالین که کامل بچسبه. اگر رول بزرگ مى خواستین، مواد رو بیشتر بذارین، اگر ریز و لقمه اى مى خواستین، مواد رو کم تر بذارین.

شما می تونید خمیر یوفکا رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دهم: بورک ها رو رومالى کنید

یه تخم مرغ رو داخل یه کاسه بشکنید و با چنگال کامل هم بزنین تا زرده و سفیده مخلوط بشه. یه قلم مو بردارین و روى تمام سطح بورک ها آروم تخم مرغ بمالین. اگر دوست دارین ظاهرش قشنگ تر بشه کمى کنجد یا سیاه دانه روى هر بورک بریزین.

شما می تونید تخم مرغ، کنجد و سیاه دانه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله یازدهم: بورک مرغ و قارچ رو سرخ کنید

ماهیتابه بزرگ و نچسب رو گرم کنید. کمى روغن ته ماهیتابه بریزین، لازم نیست عمیق باشه، همین که کفش چرب باشه کافیه. وقتى روغن داغ شد، بورک ها رو آروم بچینید. هر طرف رو چهار تا پنج دقیقه سرخ کنید تا رنگش طلایى بشه. حرارت رو خیلى زیاد نکنید که یوفکا سریع نسوزه. وقتى هر دو طرف طلایى شد، بورک ها رو روى دستمال آشپزخونه بذارین تا اضافه روغن گرفته بشه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: بورک مرغ و قارچ ترکیه ای رو سرو کنید

بورک ها رو از روى دستمال بردارین و تو یه بشقاب بچینید. بورک ها رو همون موقع که داغ هستن سرو کنید که تردى خمیر حفظ بشه. اگر دوست داشتین کنارش یه سس دلخواه هم بذارین و با هم میل کنید.

شما می تونید انواع سس رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه بورک مرغ و قارچ در فر

بورک مرغ و قارچ تو فر تقریباً همون مایه داخل مدل سرخ نموده رو داره، یعنى مرغ رو بپزین و ریش ریش کنین، پیاز رو تفت بدین، مرغ رو اضافه کنین، بعد قارچ و فلفل دلمه اى رو بریزین و تفت بدین، ادویه و یه کم خامه اضافه کنین و بذارین مواد ولرم بمونه. فرقش فقط تو پختشه. یوفکا رو باز کنین، مواد رو وسطش بذارین و رول کنین، بعد روى بورک ها تخم مرغ بزنین و تو سینی فر که کاغذ روغنى داره بچینین.

فر رو روى دویست درجه گرم کنین و حدود بیست تا سى دقیقه بذارین تا روش طلایى بشه. تفاوت اصلیش با مدل سرخ نموده اینه که این نسخه روغن خیلى کم تر مى بره، سبک تره، و ظاهرش طلایى تر و خشک تر مى شه، در حالى که مدل ماهیتابه تردتر و چرب تر درمى اد.

دستور تهیه بورک حلزونی با مرغ و قارچ

بورک حلزونى با مرغ و قارچ همون مایه داخل بورک معمولی رو داره فقط ظاهرش فرق می کنه. مایه بورک رو طبق دستوری که در بالا شرح داده شد آماده کنید. بعد برای شکل حلزونى، یوفکا رو باز کنین و به صورت نوارهاى بلند ببرید. روى هر نوار یه ردیف باریک از مواد بذارین و از همون ابتدا آغاز کنـین آروم رول کردن، بعد رول رو مثل حلزون از بیرون به داخل بپیچین تا شکل دایره اى درست بشه.

آخر کار رو کمى فشار بدین که وا نره. روى بورک تخم مرغ بمالین و یا تو فر بذارین تا طلایى بشه یا تو ماهیتابه روى حرارت میانه هر دو طرفش رو طلایى کنین. حتما به صورت داغ سرو کنین که تردى یوفکا حفظ بشه.

نکات مهم در طرز تهیه بورک مرغ و قارچ به روش ترکیه ای

  • مرغ رو تا جایى بپزین که کاملاً نرم بشه و بعد ریش ریش کردنش راحت باشه، چون اگه مرغ سفت بمونه موقع رول کردن یوفکا، داخل خمیر خوب جا نمى گیره و ممکنه وسط ور رفتن با خمیر پاره بشه.
  • قارچ رو روى حرارت نسبتاً بالا تفت بدین تا آب نندازه و مزه مایه بورک آبکى نشه، چون وقتى مایه شل باشه موقع پیچیدن از یوفکا بیرون مى زنه و شکل کار رو خراب مى کنه.
  • وقتى پیاز رو تفت مى دین اجازه بدین کاملاً طلایى شه تا عطر و طعم مواد داخل بورک عمیق تر بشه.
  • اگر دنبال یه مدل سبک تر هستین شبیه همون چیزى که تو طرز تهیه بورک مرغ بدون قارچ گفته مى شه، مى تونین میزان قارچ و خامه رو کم کنین یا حذف کنین و به جاش یه کم آب مرغ غلیظ شده اضافه کنین.
  • یکى از نکات مهم اینه که مایه بورک رو بذارین ولرم بشه و داغ داغ روى یوفکا نریزین، چون حرارت بالا باعث نرم و پاره شدن خمیر مى شه و پیچیدن رو سخت مى کنه.
  • اگه خواستین رنگ و طعم بورکتون مجذوب کننده تر بشه، کمى پاپریکا یا فلفل دلمه اى قرمز خردشده داخل مایه بریزین تا هم عطرش بالا بره و هم وسط کار رنگ مواد مجذوب کننده تر دیده بشه.
  • برا وقتایى که مدل هاى مختلف رو امتحان مى کنین، مى تونین از مزه گرفتن با اسفناج هم ایده بگیرین، همون طور که تو طرز تهیه بورک اسفناج و مرغ و قارچ معمولاً گفته مى شه که ترکیب سبزى با مرغ مایه رو خوش عطرتر مى کنه.
  • اگه مى خواین بورک ها تو فر خوب طلایى بشن، روى سطحشون یه مخلوط تخم مرغ و یه ذره روغن مایع بزنین تا رنگشون یک دست و برشته دربیاد.
  • وقتى رول رو مى پیچین، محکم و یکنواخت بپیچین تا بورک موقع سرخ کردن یا پختن باز نشه و مواد از کنارها بیرون نزنه و ظاهر بورک تمیز و منظم بمونه.
  • برا سرو، بهتره بورک مرغ و قارچ رو داغ بیارین سر سفره چون یوفکا وقتى می مونه بخار داخلى باعث نرم شدنش مى شه و تردى اولیه رو از دست مى ده.

فوت و فن های خوشمزه شدن بورک مرغ و قارچ

چرا یوفکا موقع رول کردن پاره مى شه؟

این مشکل معمولاً به خاطر اینه که یوفکا خشک مى شه یا زیادى مواد داخلش ریختین و موقع پیچیدن فشار زیادى بهش میارین. بهتره یوفکا رو با یه دستمال نمدار بپوشونین و مواد رو هم به میزان کافى و نه خیلى زیاد بذارین که راحت رول بشه.

چطور مى شه جلوى آب انداختن قارچ رو گرفت؟

برای اینکه قارچ آب نندازه، قارچ ها رو با حرارت بالا تفت بدین و یه دفعه میزان زیادى تو تابه نریزین. وقتى زیاد بریزین دماى تابه میافته و قارچ به جاى تفت خوردن آب میندازه.

چه زمانى مایه بورک رو داخل یوفکا بذارین؟

حتماً بذارین مایه بورک کامل ولرم بشه و بعد داخل یوفکا بریزین، چون اگه مایه داغ باشه یوفکا رو نرم مى کنه و موقع رول کردن یا پختن ممکنه پاره بشه و شکل کار رو به هم بزنه.

چطور بورک رو ترد نگه دارین؟

اگه مى خواین بورک ترد بمونه، بعد از پخت یا سرخ کردن سریع سرو کنین. وقتى بمونه بخار داخلش یوفکا رو نرم مى کنه و از تردى اولیه مى افته.

چه سسى با بورک مرغ و قارچ جور درمیاد؟

با بورک مرغ و قارچ هم سس ماست و سیر، هم سس فلفل تند و هم یه سس گوجه ساده خیلى جور در میاد. انتخاب سس کاملاً سلیقه اى هست و بستگى به طعم مورد علاقه تون داره.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 آذر 1404 بروزرسانی: 9 آذر 1404 گردآورنده: mininote.ir شناسه مطلب: 2408

به "طرز تهیه بورک مرغ و قارچ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورک مرغ و قارچ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید