طرز تهیه سوهان عسلی بدون شکر (کنجدی و گردویی)
به گزارش مینی نت، سوهان عسلی یکی از شیرینی های سنتی ایرانیان است. این سوهان را بدون شکر نیز تهیه می نمایند. در این مقالۀ خبرنگاران طرز تهیۀ سوهان عسلی بدون شکر و با طعم های کنجدی و گردویی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه سوهان عسلی
برای تهیۀ سوهان عسلی که به آب نبات آجیلی نیز معروف است به موادی احتیاج دارید که دسترسی به آن کار دشواری نیست. ضمناً مهم است که از دستور پخت ارائه شده پیروی کنید.
مواد لازم برای تهیۀ سوهان کنجدی خوشمزه در خانه
- 125 گرم شکر
- 40 گرم عسل
- 40 گرم کره یا روغن مایع
- 20 گرم آب یا گلاب
- 140 گرم خلال بادام
- نصف قاشق چای خوری زعفران آسیاب شده یا
1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- خلال پسته برای تزئین سوهان عسلی
طرز تهیه سوهان عسلی ترد
- قابلمه را کمی حرارت دهید.
- عسل، شکر و گلاب را در قابلمه با هم به آرامی مخلوط کنید. مواد باید به مدت 3 تا 4 دقیقه روی حرارت کم باشند که مخلوط غلیظ و طلایی رنگی درست گردد.
- روغن یا کره را در قابلمه بریزید و با مواد موجود در آن به طور کامل مخلوط کنید.
- در این مرحله باید خلال های بادام را در قابلمه بریزید و هم بزنید. دقت کنید که در ابتدا کم بودن دمای خلال های بادام باعث غلیظ شدن شکر می گردد. بعد از کمی حرارت تماشا، غلظت شکر کمتر می گردد.
- اکنون نوبت افزودن زعفران دم نموده یا پودر زعفران به مخلوط است. به هم زدن مخلوط روی حرارت کم ادامه دهید تا بادام ها هم طلایی رنگ شوند.
- برای اینکه از آماده شدن سوهان عسلی خود مطمئن شوید می توانید یک اندازه خیلی کمی از مخلوط سوهان را در داخل ظرفی آب بریزید. اگر سوهان سریع سفت شد یعنی آماده شده است. راه دیگر استفاده از ابزار سنجش دمای آب نبات است. در این هنگام باید دما به 150 درجه سانتی گراد برسد.
- وقتی مطمئن شدید که سوهان آماده شده است. مخلوط را روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید. باید مواد را با فاصله از هم بریزید. می توانید مواد را در یک قالب چرب شده بریزید و سوهان را به صورت یکپارچه درست کنید.
- ضروری است سینی مورد استفاده یا قالب سوهان عسلی را روی شعله پخش کن قرار دهید. این نکته باعث می گردد وقتی مخلوط سوهان عسلی را روی کاغذ روغنی می ریزید ترد بودنش را از دست ندهد.
- برای تزئین می توانید از خلال پسته بهره ببرید.
- ضروری است سوهان عسلی ها را 3 تا 5 ساعت در جای خشک کنار بگذارید تا کامل سفت گردد. سپس آن را در ظرفی در دار بگذارید و در یخچال یا جایی خشک و خنک قرار دهید. دقت کنید که خشک بودن فضای نگهداری برای خیس و چسبنده نشدن ضروری است.
آنچه آموزش دادیم سوهان عسلی با طعم زعفران است. شما با توجه به سلیقۀ خود می توانید اندازه شیرینی سوهان عسلی را کم یا زیاد کنید. برای مثال می توانید در هنگام حرارت مخلوط کمی آب لیمو یا آب پرتقال به آن اضافه کنید.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2021/03/Sohan-asali.mp3طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی
کنجد به عنوان مادۀ مقوی و خوش طعم در تهیۀ سوهان عسلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه دستور سوهان عسلی کنجدی را به شما ارائه می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی کنجدی
- 1 لیوان کنجد
- 3 قاشق غذا خوری شکر
- 3 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق مربا خوری کره
- خلال پسته برای تزئین
طرز تهیه سوهان عسلی کنجدی
- تابه را روی حرارت کم قرار دهید و کمی کره در آن بریزید.
- شکر را در تابه بریزید و کمی هم بزنید تا شکر حل گردد.
- عسل را به شکر آب شده اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید. منتظر بمانید که مخلوط کمی غلیظ گردد. دقت کنید که وجود شکر در مخلوط به کافی بودن غلظت یاری می نماید. بنابراین شکر را از دستور پخت حذف نکنید.
- در این مرحله باید کنجد را بریزید و هم بزنید تا خامی کنجد از بین برود. ضمناً ترکیب یکدستی در نهایت به دست آید. دقت کنید قبل از آغاز به کار باید کنجد را بو دهید که خامی اولیه را از دست بدهد.
- کاغذ روغنی را در سینی قرار دهید. می توانید از قالب هم بهره ببرید و سوهان عسلی یکپارچه ای تهیه کنید.
- مخلوط را روی کاغذ روغنی کمی چرب شده یا قالب قرار دهید.
- می توانید مخلوط را روی کاغذ روغنی به طرحی که دوست دارید برش بزنید. در محیط خشک و خنک قرار دهید
طرز تهیه سوهان کنجدی با شیره انگور
شکر در تهیۀ سوهان عسلی مادۀ مهمی است. شاید از خود سؤال بپرسید پس چگونه بدون شکر می توانیم سوهان عسلی تهیه کنیم؟
در ادامه دستور پخت سوهان عسلی بدون شکر یا به بیان دیگر طرز تهیه سوهان رژیمی را به شما ارائه می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سوهان کنجدی با شیره خرما
- 50 گرم شیره انگور
- 40 گرم عسل
- 40 گرم کره یا روغن مایع
- 20 گرم آب یا گلاب
- 100 گرم خلال بادام
- 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
- خلال پسته برای تزئین سوهان عسلی
طرز تهیه سوهان عسلی بدون شکر
- ابتدا در قابلمه ای که روی حرارت کم قرار گرفته است شیرۀ انگور و عسل را به آرامی ترکیب کنید.
- وقتی ترکیب نرم شد کره را اضافه کنید. در حالی که قابلمه روی حرارت کم قرار گرفته است به آرامی مواد را ترکیب نموده تا آغاز به کف کردن بکند.
- سپس خلال بادام ها را اضافه نموده و به آرامی با مخلوط موجود در قابلمه هم بزنید.
- وقتی غلظت به حد کافی رسید زعفران دم نموده را اضافه کنید. باز هم در حالی که قابلمه روی حرارت کمی قرار گرفته است، مواد را هم بزنید تا غلظت خوبی به دست آورد.
- ظرف را کنار بگذارید تا مواد خنک گردد.
- مواد را روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید و با طرح مورد نظر برش بزنید. سپس در ظرفی در بسته در یخچال قرار دهید.
دقت کنید که سوهان عسلی نباید خیس و چسبنده باشد.
با این دستور پخت می توانید سوهان عسلی بدون شکر تهیه کنید.
طرز تهیه سوهان عسلی گردویی
گردو هم ماده ای خوشمزه است که در پخت سوهان عسلی استفاده می گردد. شما می توانید با دستور پخت زیر سوهان عسلی گردویی آماده کنید.
مواد لازم برای درست کردن سوهان عسلی گردویی
- 50 گرم گردوی ریز شده
- 3 قاشق غذا خوری شکر
- 3 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق مربا خوری کره
- خلال پسته برای تزئین
طرز درست کردن سوهان عسلی گردویی
- قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و کمی کره در آن بریزید.
- شکر را در تابه بریزید و کمی هم بزنید تا شکر حل گردد.
- عسل را به شکر آب شده اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید. منتظر بمانید که مخلوط کمی غلیظ گردد.
- اکنون باید گردوهای خرد شده را بریزید و هم بزنید تا ترکیب یکدستی درست گردد. دقت کنید که مدت زمان زیادی نباید حرارت دهید که مخلوط تیره شده و بسوزد
- کاغذ روغنی را در سینی قرار دهید و کمی چرب کنید. اگر بخواهید سوهان عسلی یکدستی داشته باشید می توانید از یک قالب بهره ببرید.
- مخلوط را روی کاغذ روغنی کمی چرب شده یا قالب قرار داده و به شکل دلخواه برش بزنید.
- در نهایت آن را برش بزنید و در جایی خشک و خنک کنار بگذارید.
کلام آخر
در این مقالۀ خبرنگاران ، طرز تهیۀ سوهان عسلی با طعم های گردویی، کنجدی و زعفرانی را به شما عزیزان ارائه دادیم. با اینکه شکر در درست کردن سوهان عسلی مهم است می توانید از شیرۀ انگور به جای آن بهره ببرید. بنابراین به راحتی قادر هستید این شیرینی را در منزل تهیه کنید اما قطعا گزینه سفارش شیرینی به صورت آنلاین هم همواره بر روی میز خواهد بود.
می توانید طرز تهیه ی چند دسر ساده و سریع را اینجا بخوانید!
منبع: اسنپ فود