طرز تهیه آش شلغم؛ سیستم ایمنی بدن تان را تقویت کنید
به گزارش مینی نت، الان که آنفولانزا و کرونا در ایران روزانه صدها کشته می دهد، باید از هرچیزی که سیستم ایمنی بدنمان را تقویت می نماید استقبال کنیم. آش شلغم هم یکی از این فرآورده هاست که هم به راحتی درست می گردد هم لذیذ است و تنوعی به برنامه غذایی مان می دهد.
مواد لازم برای تهیه آش شلغم:
- گوشت چرخ نموده: 400 گرم (می توانید این آش را بدون گوشت درست کنید)
- برنج نیم دانه: 1 پیمانه
- عدس: ½ پیمانه
- ماش: ½ پیمانه
- پیاز میانه: 2 عدد
- شلغم: 5-6 عدد
- سبزی آش(جعفری، گشهم، اسفناج، تره وشوید): 250 گرم
- آب: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- آبغوره یا آبلیمو برای چاشنی: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
1. یک عدد پیاز را رنده کنید. گوشت چرخ نموده، نمک فلفل و زردچوبه را به پیاز رنده شده اضافه کنید. مواد را باهم مخلوط نموده و با دست ورز دهید. پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز به چسبندگی لازم رسید، از مواد گلوله های کوچک به میزان گردو درست کنید. کوفته ریزه های آش شلغم آماده هستند.
2. یک عدد پیاز به جای مانده را نگینی خرد کنید. در قابلمه ای که می خواهید آش را درون آن تهیه کنید روی حرارت قرار داده و کمی تفت دهید تا سبک گردد. سپس کوفته ریزه های آماده شده از مرحله قبل را درون پیاز داغ اضافه کنید. کوفته ریزه ها را تفت دهید تا رنگ آنها تغییر نموده و طلایی گردد.
3. برای تهیه آش شلغم، از قبل عدس و ماش را جداگانه با میزانی آب قرار داده تا پخته شوند. آش ترخینه و ماش یکی دیگر از آش هایی ست که با ماش تهیه می گردد. برنج نیم دانه را هم از حدود 3 ساعت قبل خیس کنید. در این مرحله باید برنج را به درون قابلمه اضافه کنید و به میزان لازم آب اضافه کنید. ادویه های لازم را هم اضافه کنید. حالا مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
4. شلغم ها را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کنید. وقتی آب درون قابلمه به جوش آمد، شلغم های خام را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت آخر پخت، عدس و ماش پخته شده و سبزی را هم به مواد آش شلغم اضافه کنید. در آخر برای چاشنی آش شلغم، کمی آبغوره یا آبلیمو بریزید و اجازه دهید همراه آش چند قل ریز بزند تا طعم آن به خورد آش برود.
منبع: ایرنا زندگی