اروپا در جهت استقلال تسلیحاتی از آمریکا
به گزارش مینی نت، به گزارش خبرنگاران به نقل از یویورو نیوز، اروپا به سرمایه گذاری برای راه اندازی چند پروژه جدید دفاعی چراغ سبز نشان داده و کارشناسان این تصمیم اروپا را به منزله گام دیگری به سوی خودکفایی در زمینه ساخت سلاح و استقلال اروپا از آمریکا در این زمینه ارزیابی می نمایند.
برای سفر به تور اروپا با بهترین کارشناسان مشورت کرده و بهترین برنامه سفر را انتخاب کنید.
بر اساس توافقی که روز سه شنبه 21 آبان (21 نوامبر) در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک به دست آمد، 13 طرح از جمله پروژه فراوری یک ناو گشتی جدید، یک نوع سلاح الکترونیکی مکوششی کننده سامانه های ضد هوایی و نیز یک سامانه جدید ردیابی موشکی تصویب شد.
تبادل نظر برای تصویب این طرح ها چند ماه طول کشید و تنها چند روز پس از آن به انتها رسید که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، ناتو به رهبری آمریکا را در وضعیت مرگ مغزی توصیف نموده و خواهان همکاری بیشتر کشورهای اروپایی در زمینه دفاعی شده بود.
در پی تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و 23 کشور دیگر عضو این اتحادیه در اواخر سال 2017 میلادی برای تأمین بودجه، توسعه و استقرار نیروهای مسلح خود پیمان نامه ای با هم امضا کردند. کشورهای اروپایی هم اکنون 47 پروژه دفاعی مشترک در حال انجام دارند.
اروپایی ها به طور معمول می توانند هر سلاح جدیدی اعم از زمینی، دریایی، هوایی و سایبری را در اختیار ناتو قرار دهند. اما به نظر می رسد با زیر سؤال رفتن اهمیت اتحاد ناتو از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، آنها به انجام همکاری های دفاعی میان خودشان ترغیب شده اند.
ماکرون در خصوص شعار امنیتی ناتو که می گوید حمله به یک کشور عضو، حمله به همه اعضا است، ابراز تردید نموده است. با این همه در آستانه نشست سران ناتو که قرار است روز 13 آذر در لندن برگزار گردد، بسیاری از کشورهای اروپایی تعبیر رئیس جمهوری فرانسه یعنی مرگ مغزی ناتو را قبول ندارند.
کوشش فرانسه برای اثربخشی بیشتر
با آن که 22 کشور از کشورهای اتحادیه اروپا عضو ناتو هستند، اما این اتحادیه در صدد است تا از سال 2021 با تأسیس یک صندوق تسلیحاتی چند میلیارد یورویی، اعضا را به همکاری در طراحی و فراوری تانک ها، ناوها و فناوری های جدید تشویق کند.
فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه روز دوشنبه در تبادل نظریی یادآوری کرد که در اروپا 20 نوع و در آمریکا تنها 6 نوع هواپیمای جنگی فراوری می گردد.
وی در عین حال اضافه کرد: ما به حد کافی [در صنایع دفاعی] سرمایه گذاری ننموده ایم و آن مقداری هم که سرمایه گذاری نموده ایم، به حد کافی مؤثر نبوده است.
آنالیز برنامه دفاعی، عملیات و توسعه سلاح ها در اروپا نشان می دهد که فرانسه در 60 درصد از 47 پروژه مشترک جاری اتحادیه نقش مهمی ایفا می نماید، اگرچه آلمان، ایتالیا و اسپانیا هم در اغلب این پروژه ها نقش دارند.
فرانسه در چارچوب آخرین توضیح های دفاعی اروپا رهبری پروژه های بهینه سازی رهگیری موشکی در فضا را بر عهده دارد و به همراه اسپانیا و سوئد مشغول توسعه سلاح مخربی است که در جنگنده های اروپایی برای حمله به سامانه های پدافند هوایی دشمن تعبیه خواهد شد.
فرانسه به همراه ایتالیا نیز در حال توسعه پیش نمونه ای برای کلاس جدیدی از کشتی های کوچک جنگی است که به نام ناوچه های سبک گشتی یا کوروت اروپایی شناخته می گردد.
فرانسه، پرتغال، اسپانیا و سوئد همچنین مشغول همکاری برای راه اندازی یک سامانه جدید ضد زیردریایی به هدف تأمین امنیت خطوط ارتباطی آبی هستند.
علاوه بر این موارد فرانسه از هم اکنون راهنمایی پروژه ساخت بالگردهای جدید اروپایی را نیز بر عهده دارد.
منبع: خبرگزاری مهر