6 علت سیر نشدن و 1 علت سیر شدن
به گزارش مینی نت، گاهی بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف یک وعده غذایی کامل باز هم احساس گرسنگی می کنیم. بعضی از ما شاید این میل شدید به غذا خوردن را بگذاریم به حساب اعصاب خرابمان یا علاقه زیادمان به غذا خوردن. اما متخصصان تغذیه می گویند بعضی ترکیبات غذایی می توانند سر بدن را کلاه بگذارند! یعنی بدنمان بعد از خوردن آن ترکیبات غذایی نمی فهمد که واقعا سیر شده یا نه. این نوشته را بخوانید تا منظور متخصصان تغذیه را متوجه شوید.
6 علت سیر نشدن و 1 علت سیر شدن
ترجمه: یاسمین ثریا
گاهی بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف یک وعده غذایی کامل باز هم احساس گرسنگی می کنیم. بعضی از ما شاید این میل شدید به غذا خوردن را بگذاریم به حساب اعصاب خرابمان یا علاقه زیادمان به غذا خوردن. اما متخصصان تغذیه می گویند بعضی ترکیبات غذایی می توانند سر بدن را کلاه بگذارند! یعنی بدنمان بعد از خوردن آن ترکیبات غذایی نمی فهمد که واقعا سیر شده یا نه. این نوشته را بخوانید تا منظور متخصصان تغذیه را متوجه شوید.
نوشابه های گازدار
نوشابه، آیس تی و دیگر نوشیدنی های شیرین، قند فوق العاده زیادی دارند. بنابر گزارش مرکز تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا، قند موجود در این نوشیدنی ها باعث می گردد فرد حتی بعد از اینکه واقعا سیر شد هم غذا بخورد. این قند با تاثیری که بر نحوه استفاده بدن از لپتین-هورمون سیری- می گذارد، مغز را گمراه می نماید بنابراین فرد دلش می خواهد غذای بیشتری بخورد. در نتیجه با تکرار این عادت نه تنها کالری بیشتری را وارد بدن خود می نماید، بلکه بیش از پیش، احساس گرسنگی می نماید و چند قدم به چاقی نزدیک تر می گردد.غذاهای کنسروشده
بسیاری از غذاهای فرآیندشده ماده ای شیمیایی به نام بیسفنول (BPA) دارند. طبق تحقیقات اجرا شده در دانشگاه هاروارد، بیسفنول با ورود به بدن سبب کاهش ناگهانی هورمون لپتین می گردد و در نتیجه زمینه گرسنگی و چاقی را در فرد فراهم می نماید. پس هم به علت نمک فراوانی که در این محصولات هست و هم به علت احساس گرسنگی مداوم ، توصیه می گردد از خوردن این دسته از مواد غذایی صرف نظر کنید.حذف صبحانه
محققان طی 4 سال، 6 هزار و 764 فرد سالم را مورد آنالیز قرار دادند و دریافتند وزن افرادی که در وعده صبحانه شان معادل 300 کیلوکالری غذا می خورند 2 برابر کسانی است که صبحانه ای شامل 500 کیلوکالری (یا بیشتر) میل می نمایند. این پدیده کمی عجیب به نظر می رسد اما علت معقولی دارد مبنی بر اینکه خوردن صبحانه مفصل تر باعث می گردد در طول روز سطح قند و انسولین خون کمتر افزایش یابد و در نتیجه فرد به طور ناگهانی احساس گرسنگی نکند.نخوردن سالاد
بسیاری از ما در برنامه غذایی مان میزان کافی سبزیجات برگ سبز را نگنجانده ایم. این گروه غذایی حاوی انواع ضروری ویتامین های گروه B هستند. وجود این ریزمغذی ها در سبزیجات، آنها را به خوراکی هایی ضدافسردگی، خستگی و چاقی تبدیل نموده است. محققان دانشگاه برکلی به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می نمایند حتما بخش بزرگی از برنامه غذایی شان را به سبزیجات اختصاص دهند. در مطالعه ای که به وسیله این دانشمندان اجرا شده تعیین شده افرادی که ذخایر فولات بدنشان کافی است می توانند 5/8 برابر افرادی که در بدنشان فولات کافی ندارند وزن کم نمایند. سبزیجات برگ سبز بعلاوه منبع خوبی از ویتامین K هستند. این ویتامین هم می تواند سطح انسولین خون را متعادل کند و هم احساس گرسنگی فرد را کاهش دهد. بنابراین سبزی خوردن، کاهو، انواع کلم، اسفناج و کرفس را حتما جزو خوراکی های روزمره خود قرار دهید.کم آبی
هنگامی که بدن در معرض کم آبی قرار می گیرد، شما را با احساس گرسنگی فریب می دهد! بنابراین، اگر به مقدار کافی غذا خورده اید و با گذشت زمان کوتاهی گرسنه می شوید، بهتر است بروید یک لیوان آب بنوشید تا احساس گرسنگی تان فروکش کند. یادتان باشد که همواره میل به خوردن نیست که شما را به سمت غذا می کشاند.حواس پرتی های بصری
پژوهشگران دانشگاه فلایندر استرالیا دریافته اند حواس پرتی های بصری می توانند جلوی احساس گرسنگی را بگیرند. خودتان را با این روش امتحان کنید و ببینید که واقعا گرسنه هستید یا تنها هوس غذا نموده اید. یک بشقاب از غذایی را که دوست دارید، در ذهنتان مجسم کنید. اگر واقعا گرسنه باشید غذای خیالی امانتان را می برد و با دیدنش اشتهایتان بیشتر می گردد اما اگر تصویر ذهنی غذا برایتان دلچسب و وسوسه انگیز نبود احتمالا باید سرتان را به کاری گرم کنید تا حواستان پرت گردد و بی خود به خوردن یک وعده غذایی حجیم نیندیشید.چای بعد از غذا علتی برای سیر شدن
طبق نتیجه تحقیقات منتشرشده در مجله دانشگاه تغذیه آمریکا، مصرف چای سیاه بعد از غذاهایی که کربوهیدرات (قند) زیادی دارند سبب می گردد که قند خون تا مدت 2 ساعت و نیم بعد از صرف غذا تنها معادل 5 تا 10 درصد افت کند. به همین علت فرد به مدت طولانی تری احساس سیری می نماید. محققان معتقدند مواد پلی فنولی موجود در چای سیاه به آن خاصیت ضدگرسنگی می دهند. البته می دانید که نوشیدن این چای بلافاصله بعد از غذا یک عادت ایجادنماینده کم خونی فقر آهن است.منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون