طرز تهیه مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای در خانه و آسان
به گزارش مینی نت، مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای، طعمی دلچسب و نوستالژیک از تابستان را به شما هدیه می دهد. این مربا با جایگزینی شکر سفید با شکر قهوه ای، علاوه بر طعم خاص و رنگ تیره تر، خواص بیشتری هم پیدا می نماید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای توت فرنگی با استویا و طرز تهیه مربای توت فرنگی با شیره انگور را مرور نموده بودیم و در ادامه به شما مراحل طرز تهیه مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای
- توت فرنگی 1 کیلوگرم
- شکر قهوه ای 200-300 گرم
- آب لیمو 1/5 عدد
طرز تهیه مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای
1. آماده کردن توت فرنگی
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای ابتدا توت فرنگی ها را بشویید، آبکش کنید بعد آن ها را به قطعات کوچک برش دهید. هم زمان یک نعلبکی را در یخچال خود قرار دهید.
2. پخت اولیه مربای توت فرنگی
بزرگترین قابلمه خود را بردارید و توت فرنگی ها را داخل آن بریزید. به مدت 5 دقیقه (حرارت میانه) به شدت هم بزنید. در این مرحله توت فرنگی ها باید نرم شوند.
3. مخلوط کردن مواد و امتحان کردن غلظت
شکر قهوه ای و آب لیمو را اضافه کنید، بپزید تا مربا غلیظ گردد (30-35 دقیقه)، مرتب هم بزنید. نعلبکی را از یخچال خارج کنید. مقداری مربا روی آن بریزید.اجازه دهید سرد گردد (از انگشت خود بهره ببرید). اگر مربا فضا را پر کرد (خط کشیده شده) باید مدت بیشتری بپزید. اگر این طور نیست، زمان آن رسیده تا شیشه های خود را پر کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای توت فرنگی
تهیه مربای توت فرنگی هم مثل هر مربای دیگر کار ساده ای است اما خوب است برای آن که حاصل کارتان یک مربای کامل باشد، نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم به دقت بدانید و رعایت کنید.
تهیه مربای توت فرنگی به روش های مختلف
مربای توت فرنگی را می توانید با حذف شکر به روش های مختلف تهیه کنید. یکی از رایج ترین و سالم ترین روش های تهیه این مربا، تهیه مربای توت فرنگی بدون شکر است. اما در کنار این می توانید با اضافه کردن وانیل طعم جدیدی هم به این مربا بدهید، طرز تهیه مربای توت فرنگی با وانیل را در کتاب کاله بخوانید.
روش های امتحان غلظت مناسب مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای
چند روش ساده برای امتحان غلظت مناسب مربا وجود دارد:
استفاده از قاشق:
- یک قاشق سرد را به داخل مربای داغ توت فرنگی با شکر قهوه ای فرو ببرید. قاشق را بیرون بیاورید و ببینید مربا چطور از آن می چکد. اگر مربا به آرامی از قاشق می چکد و یک لایه نازک روی آن باقی می ماند، غلظت آن مناسب است. اما اگر مربا سریع از قاشق می چکد و رقیق به نظر می رسد، باید به پخت آن ادامه دهید. در ضمن اگر مربا به طور کامل به قاشق می چسبد، غلیظ شده و باید از روی حرارت برداشته گردد.
استفاده از بشقاب سرد:
- مقداری از مربای توت فرنگی با شکر قهوه ای را روی یک بشقاب سرد بریزید. بشقاب را به مدت 30 ثانیه در یخچال قرار دهید بعد از 30 ثانیه، بشقاب را از یخچال خارج کنید. اگر مربای توت فرنگی به آرامی پایین می آید، غلظت آن مناسب است. اگر مربا هنوز شل است، باید به پخت آن ادامه دهید.
علت شکرک زدن مربا توت فرنگی
معمولا اصلی ترین علت توت فرنگی استفاده بیش از حد از شکر است. در ضمن اگر مربا را بعد از پخت به سرعت خنک کنید، ممکن است شکرک بزند. برای جلوگیری از این امر اجازه دهید مربا به طور طبیعی و به تدریج در دمای محیط خنک گردد. در ضمن مربا را حتما در ظرف دربسته و در جای خنک و خشک نگهداری کنید.
منبع: کتاب کاله