گیلاس و خواص آن

به گزارش مینی نت، گیلاس از دسته میوه های پرطرفدار است که ؛ بعضی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است.این میوه افزون بر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد. هر درخت گیلاس در یک فصل حدود 7000 گیلاس فراوری میکند. رنگ گیلاس از زرد تا سیاه متغیر است،اما معروف ترین نوع گیلاس به رنگ قرمز است.

گیلاس و خواص آن

خواص گیلاس

گیلاس یک میوه خوشمزه، زیبا و خوش طعم است. زمانی که گیلاس می خورید به غیر از طعم آن می توانید از مزایایی که برای بدن دارد نیز بهره ببرید.

این میوه خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان هاست و می تواند مزایای زیادی همانند بهبود بی خوابی، درد مفاصل و آب کردن چربی شکمی را به همراه داشته باشد.

11 خاصیت گیلاس

با توجه به نزدیک بودن به فصل میوه گیلاس در ادامه با بعضی از خواص این میوه شگفت انگیز آشنا شوید:
گیلاس و دیابت
گیلاس شیرین شاخص گلیسمی بسیار پایینی دارد(شاخص گلیسمی این میوه حدود 22 است). این میزان حتی از شاخص گلیسمی زردآلو(57)، انگور(46)، بلوبری(40) یا آلو(39) پایین تر است. همین امر موجب می گردد گیلاس یک میان وعده مغذی برای افراد دیابتی باشد.
خاصیت آرام بخش گیلاس
آیا شما نیز جزو افرادی هستید که خواب راحتی در شب ندارند؟ آب گیلاس می تواند برترین درمان برای شما باشد. آب گیلاس را حدود 30 دقیقه بعد از بیدار شدن از خواب و 30 دقیقه قبل از وعده غذایی عصر بنوشید.

مطالعات صورت گرفته نشان می دهد افرادی که این میوه خوشمزه را به صورت منظم مصرف می نمایند سطح ملاتونین بالایی خواهند داشت. همانطور که می دانید گیلاس منبع خوبی از ملاتونین است و همین امر به بهبود چرخه خواب و داشتن خوابی راحت یاری می نماید.

کاهش وزن با گیلاس
محققان دریافته اند موش هایی که از گیلاس ترش تغذیه شده اند اضافه وزن زیادی نداشته اند. این موضوع نشان می دهد که خوردن گیلاس به آب شدن چربی های شکمی یاری می نماید.
سلامت مغز با خاصیت های گیلاس
انجمن آلزایمر، گیلاس را به عنوان یک ماده خوشمزه و افزایش دهنده حافظه دسته بندی نموده است زیرا این میوه سرشار از آنتی اکسیدان هاست.
خواص گیلاس برای قلب
گیلاس می تواند مزایای زیادی برای سیستم قلبی-عروقی فراهم اورد. آنتوسیانین(رنگدانه ای است که باعث قرمز شدن گیلاس می گردد) ممکن است PRAP را فعال کند که در تنظیم ژن های درگیر در متابولیسم چربی و گلوکز نقش دارد. همین امر خطر افزایش کلسترول، افزایش فشار خون و دیابت را کاهش می دهد.
خاصیت های ضد پیری گیلاس
همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم، گیلاس سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها را دارد. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می نمایند. این رادیکال های ازاد باعث پیری افراد می شوند. نوشیدن یک لیوان آب گیلاس فرآیند پیری را کندتر می نماید. آب گیلاس یک درمان جایگزین برای سایر شرایط پوستی است.
خواص گیلاس برای نقرس
خوردن گیلاس خطر ابتلا به حملات نقرس را تا 35 درصد کاهش می دهد. بیمارانی که مبتلا به نقرس بودند و در طول دوره دو هفته ای گیلاس مصرف کردند 35 درصد کمتر از سایرین به این حملات مبتلا شدند. محققان بر این باورند که مصرف گیلاس یا عصاره آن می تواند حملات نقرس را کاهش دهد.
کاهش درد عضلات با مصرف گیلاس
نیم یا یک پیمانه گیلاس ترش یا یک پیمانه آب گیلاس می تواند التهاب عضلات و درد آن را کاهش دهد. گروهی از دونده های ماراتن که دوبار در روز آب گیلاس نوشیده بودند درد کمتری در عضلات خود تجربه کردند.
گیلاس و کاهش کلسترول خون
همانطور که می دانید گیلاس پتاسیم بالایی دارد و همین امر به تنظیم فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون یاری می نماید. فیتوسترول ها در گیلاس به کاهش سطح کلسترول بد خون یاری می نماید.
خواص گیلاس برای درد مفاصل
درد و ناراحتی ناشی از مفاصل متورم با یاری آب گیلاس و مصرف آن کاهش پیدا می نماید.
گیلاس و پیشگیری از سرطان روده
موادی که در گیلاش ترش وجود دارد می تواند تشکیل مواد سرطان زا را کاهش دهد. محققان گیلاس ترش را به همبرگرهای گوشتی اضافه کردند. محتوای چربی این ماده بسیار کمتر بود. بافت گیلاس نه تنها می تواند بدتر شدن اکسیداسیون چربی گوشت را کندتر کند بلکه تشکیل آمین های آروماتیک هتروسیکلیک را نیز کاهش می دهد.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون
انتشار: 22 آبان 1400 بروزرسانی: 22 آبان 1400 گردآورنده: mininote.ir شناسه مطلب: 1816

به "گیلاس و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیلاس و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید