پنچره های دوکاره سرما و گرمای داخل ساختمان را کنترل می کنند ، از پنجره تا پنل خورشیدی
به گزارش مینی نت، محققان آمریکایی پنجره هایی ساختند که در هنگام افزایش دمای هوا با تغییر رنگ به خنک شدن ساختمان و جذب نور مانند سلول خورشیدی کمک می کند
به گزارش خبرنگار فناوری خبرنگاران؛ پنجره برای ورود نور به خانه بسیار مناسب است، اما در ماه های تابستانی، وجود یک گرمای ناخواسته در خانه باعث می شود سیستم های خنک کننده بی وقفه روشن باشند. اکنون محققان پنجره هایی ساختند که با گرم شدن در برابر نور خورشید، بصورت اتوماتیک تغییر رنگ می دهند تا ساختمان را خنک نگه دارند. همچنین این پنجره ها می توانند به عنوان سلول های خورشیدی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
شیشه هایی که تغییر رنگ می دهند بطور معمول بعنوان لنز در عینک ها استفاده می شوند. تحولات جدید این شیشه ها را الکترونیکی کرده و تغییر اندازه آن ها به بزرگی یک پنجره را امکان پذیر ساخته است. همزمان، سلول های خورشیدی شفاف یا نیمه شفاف کارامدتر شده و می توانند در این پنجره ها جا بگیرند.
در مطالعه جدید، محققان آزمایشگاه ملی انرژی تجدیدپذیر وزارت انرژی ایالات متحده (NREL) این دو فناوری را در یک پنجره ترکیب کرده اند. آن های این فناوری را ترموکرومیک فتوولتائیک نامیده اند. این فناوری می تواند هنگام گرم شدن توسط نور خورشید برای جلوگیری از تابش شدید تغییر رنگ داده و میزان مصرف خنک کننده ها را کاهش دهند. همچنین می توانند انرژی نور تابیده شده را بعنوان یک سلول خورشیدی ذخیره کنند.
وقتی دمای شیشه بین 35 تا 49 درجه سانتی گراد قرار می گیرد، رنگ پنجره می تواند بین زرد، نارنجی، قرمز و قهوه ای در حدود 7 ثانیه تغییر کند. این سازه برای NREL پیشرفت بزرگی است، زیرا در نمونه های قبلی پنجره تنها در صورت رسیدن بین دمای 65.5 تا 79.4 درجه سانتی گراد می توانست در عرض سه دقیقه به رنگ قهوه ای مایل به قرمز تغییر رنگ بدهد.
در حالت ایده آل، این پنجره ها می توانند به کاهش نیاز به تهویه مطبوع کمک کرده و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی، آب و حتی برق شوند. این گروه بیان می کند که یک نمونه اولیه از این پنجره ها با فناوری جدید می تواند در ظرف یکسال ساخته شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو