طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار
به گزارش مینی نت، خورشت به آلو با رب انار یکی از خوش عطرترین و دل نشین ترین غذاهای ایرانی است که طعم شیرین به، ترشی ملایم آلو و رب انار را در کنار نرمی گوشت یا مرغ در خود جا داده است. این خورشت اصیل در بسیاری از خانه های ایرانی، رستوران های سنتی و حتی در مهمانی ها و مراسم عروسی سرو می گردد.

ترکیب میوه های پاییزی در این خورشت، یادآور گرمای خانه و آشپزخانه مادربزرگ هاست و هر بار که آماده می گردد، عطر آن خاطرات شیرین و لحظات صمیمی دور هم بودن را زنده می نماید. در این مطلب طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار را مرحله به مرحله شرح می دهیم، بعلاوه اگر به طعم میوه به در خورشت علاقه دارید می توانید طرز تهیه خورشت به اصفهانی اصیل و طرز تهیه خورشت به خوشمزه را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت به آلو با رب انار
- گوشت قرمز 900 گرم
- پیاز 1 عدد میانه
- سس گوجه فرنگی 450 گرم
- رب گوجه فرنگی 90 گرم
- رب انار 1 قاشق غذاخوری
- به 3 عدد
- آلو خشک 3/4 فنجان
- روغن 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1/2 قاشق چای خوری
- زعفران به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار
مرحله اول: تفت دادن گوشت
ابتدا پیازها را به صورت خلالی و درشت خرد کنید. در یک قابلمه یا تابه مناسب، میزان کافی روغن بریزید و آن را روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید. وقتی روغن کمی داغ شد، پیازهای خردشده را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا پیازها نرم و طلایی شوند و عطرشان در فضا پخش گردد.
سپس گوشت قرمز را که به قطعات مناسب خورشتی خرد نموده اید، به پیازهای طلایی شده اضافه کنید. زردچوبه را هم در همین مرحله اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید. کمی نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید تا گوشت طعم بگیرد.
گوشت را به آرامی تفت دهید تا سطح هر قطعه، قهوه ای و سرخ رنگ گردد؛ اما دقت کنید که گوشت را بیش از حد سرخ نکنید، چون اگر در این مرحله کاملا پخته و خشک گردد، در ادامه پخت خورش، بافت آن سفت و خشک خواهد شد و لطافت لازم را نخواهد داشت. تنها کافی است گوشت کمی رنگ بگیرد و عطر ادویه ها به خورد آن برود.
مرحله دوم: افزودن سایر مواد به خورشت
پس از اینکه گوشت ها به خوبی تفت داده شدند و رنگ گرفتند، سس گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و رب انار را به قابلمه اضافه کنید. مواد را کمی با هم مخلوط کنید تا رب ها در روغن و آب پیاز باز شوند و عطر دل نشینی ایجاد نمایند.
سپس حدود سه تا چهار فنجان آب به قابلمه اضافه کنید، به میزان ای که مواد کاملا در آب غوطه ور شوند. حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید. به محض جوشیدن، شعله را کم کنید و اجازه دهید خورشت به آرامی و با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
در این مرحله، آلوهای شسته شده و به های خردشده را به خورشت اضافه کنید (اگر دوست دارید خودتان آلو خشک تهیه کنید، به مطلب طرز تهیه آلو خشک مراجعه کنید). در قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید خورش به مدت 90 دقیقه به آرامی بپزد، تا گوشت نرم و آلو و به، کاملا طعم دار و پخته شوند و سس خورشت غلیظ گردد.
در دقایق خاتمهی پخت، زعفران دم نموده را آماده کنید. برای این کار، میزان دلخواه زعفران (حدود یک قاشق چای خوری پودر شده) را در 2 قاشق غذاخوری آب داغ بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و رنگ و عطر خودش را آزاد کند. درست قبل از سرو کردن خورشت، زعفران دم نموده را به خورشت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ و عطر زعفران در تمام خورشت پخش گردد.
خورشت خورشت به آلو با رب انار شما آماده است، کافی است آن را در کنار برنج سرو کنید و مزه لذیذ این خورشت لذت ببرید. اگر تمایل دارید درباره پختن برنج بیشتر بدانید به طرز پخت برنج کته یا طرز پخت برنج دمی مراجعه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت به آلو با رب انار
در این مطلب از خبرنگاران ، طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار به صورت مرحله به مرحله شرح داده شد، در ادامه به نکاتی اشاره می گردد که کیفیت غذای شما را بهبود می بخشد.
طرز تهیه خورشت به آلو و رب انار با گوشت مرغ
طرز تهیه خورشت به آلو با گوشت مرغ مانند روش تهیه این خورشت با گوشت قرمز است. برای تهیه این خورشت، ابتدا پیاز خردشده را در روغن روی حرارت میانه رو به بالا تفت دهید تا طلایی گردد. تکه های مرغ را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز اضافه نموده و کمی سرخ کنید تا دو طرف آن رنگ بگیرد. سپس رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه نموده و مواد را مخلوط کنید.
حدود سه تا چهار فنجان آب به قابلمه بیفزایید تا مرغ ها کاملا در مایع قرار بگیرند و اجازه دهید خورشت به جوش بیاید. حرارت را کم کنید، آلو و به های خردشده را اضافه نموده و بگذارید خورشت به مدت 60 تا 70 دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در خاتمه، زعفران دم نموده را به خورشت افزوده و پس از چند دقیقه جوشیدن ملایم، خورشت را با برنج زعفرانی سرو کنید.
نحوه صحیح استفاده از به فریز شده
با توجه به اینکه به، میوه ای فصلی است، شما می توانید به را به میزان بیشتری خریداری کنید و فریز کنید. کافی است هر میوه به را به چهار قسمت تقسیم کنید، هسته های آن را جدا کنید و قطعات را در یک ظرف دربسته یا کیسه زیپ دار مخصوص فریزر قرار دهید. در این حالت، به ها تا 18 ماه در فریزر قابل نگهداری هستند و می توانید در زمان دلخواه برای تهیه انواع خورش، کمپوت یا دسر از آن ها بهره ببرید.
خیساندن آلوها قبل از پخت
برای اینکه خورشت به آلو با رب انار عطر و طعم ملایم تر و شفاف تری داشته باشد، بهتر است آلوها را 15 دقیقه قبل از اضافه کردن به خورشت، در کمی آب گرم بخیسانید. این کار باعث می گردد آلوها نرم تر شوند، طعمشان به خوبی در خورشت پخش گردد و از طرفی خورشت ظاهر بهتری پیدا کند، چون آلوها موقع پخت له نمی شوند.
اگر این خورشت خوش عطر و سنتی را آماده کردید، لطفا تجربه تان را در بخش دیدگاه ها بنویسید تا دیگران il از نظرات ارزشمند شما بهره مند شوند.
منبع: کتاب کاله