اپل با چه حقه هایی یک تریلیون دلاری شد؟!
به گزارش مینی نت، مجله دیجی کالا: اپل که در حال حاضر ثروتمندترین شرکت جهان محسوب می شود و 243 میلیارد دلار پول نقد دارد، باز هم در برخی موارد خساست های عجیب وغریبی به خرج می دهد. چند روز پیش ارزش این شرکت از مرز یک تریلیون دلار گذشت.
با وجود اینکه این شرکت در هر فصل مالی حدود 11 میلیارد دلار سود کسب می کند، ولی در مورد چیزهایی مانند سیم ها و کیبوردها صدای کاربران را درمی آورد. مطمئنا اپل به راحتی می تواند چنین مسائل کوچکی را برطرف کند، اما مساله اینجاست که چنین مواردی برای این غول تکنولوژی چندان حائز اهمیت نیستند و به همین خاطر برای حل آن ها معمولا اقدامات قابل توجهی انجام نمی دهد.
محصولات اپل همچنان پرطرفدار هستند، زیرا گجت های این شرکت از مشخصات قابل توجهی بهره می برند و تجربه کاربری فوق العاده ای را برای کاربران به ارمغان می آورند. اما کاربران بعد از خرید، برای استفاده از مواردی که چندان به چشم هم نمی آیند، گاهی اوقات با مسائل متعددی روبرو می شوند. درآمد اصلی اپل از سود زیاد حاصل از فروش انواع و اقسام آیفون ها به دست می آید و مطمئنا چنین خساست هایی درآمد هنگفتی را برای این غول تکنولوژی به ارمغان نمی آورد. اما حالا بعد از رسیدن به این ثروت فراوان، اپل می تواند با حل کردن چنین مسائل کوچکی طرفداران خود را راضی تر کند.
1. خرابی کابل های شارژ
آیا اپل که محصولات گران قیمتی می سازد، از پس ساخت کابل های لایتنینگ و شارژرهای مک بوک برنمی آید؟ اگر از هرکدام از این موارد به مدت خاصی استفاده کنید، سیم های درون کابل لایتنینگ از درون این کابل بیرون می زنند و بخش انتهایی شارژرهای مک بوک هم معمولا خراب می شوند. هرکدام از کاربران برای حل این معضل و افزایش عمر این موارد راه حلی را عملی می کنند که از بین آن ها می توانیم به استفاده از چسب برق اشاره کنیم. قضیه خراب شدن شارژرهای مک بوک آن قدر وخیم شد که با شکایت گروه زیادی از کاربران، اپل ناچار شد شارژرهای جدیدی را در اختیار این کاربران قرار دهد ولی این حکم دادگاه سال ها پیش منقضی شده است. محصولات اپل از لحاظ کیفیت ساخت شهرت زیادی دارد، آیا وسایل جانبی آن ها هم نباید از چنین کیفیت ساختی بهره ببرند؟
2. پیچیده بودن غیر فعال سازی اشتراک های آیتونز
یکی دیگر از مواردی که با اعتراض زیاد کاربران محصولات اپل روبرو شده، سخت بودن فرایند غیر فعال سازی انواع و اقسام اشتراک ها است. معمولا در سرویس های مختلف چنین کاری به سادگی صورت می گیرد اما این موضوع برای اپل صحت ندارد. اول از همه باید بر دایره ای که جایگاه عکس پروفایل شما محسوب می شود، ضربه بزنید. در چنین مواردی معمولا باید گزینه ای مانند Manage Subscriptions (مدیریت اشتراک ها) را مشاهده کنید که البته چنین گزینه ای را نخواهید دید. در عوض باید بر View Apple ID ضربه بزنید. بعد از تایید هویت، تازه می توانید اشتراک های موردنظر را لغو کنید. اپل به راحتی می تواند این رابط کاربری را اصلاح کند که بنا به دلایلی این کار را انجام نمی دهد.
3. کیبوردهای مشکل زا
مک بوک های اپل گجت های بسیار گران قیمت و قدرتمندی هستند، اما انباشت گردوخاک می تواند کیبوردهای آن ها را از کار بیندازد. این کیبوردها از مکانیزم پروانه ای بهره می برند که اپل در سال 2016 آن ها را ارائه کرد و انباشت حجم کمی از گردوخاک آن ها را خراب می کند و تعمیر آن هم کار چندان ساده ای به حساب نمی آید و کاربران در بیشتر مواقع برای تعمیر آن باید به تعمیرکاران حرفه ای مراجعه کنند. مسائل مربوط به این کیبورد آن قدر بالا گرفت که اپل گفت به طور رایگان چنین کیبوردهایی را تعمیر می کند و این موضوع به معنای این است که کاربر موردنظر تا حداقل چند روز به لپ تاپ خود دسترسی نخواهد داشت.
4. قطع درآمد تعداد زیادی از سایت ها
محصولات اپل طرفداران پروپاقرص زیادی دارد و به همین خاطر وجود هزاران سایت که به صورت اختصاصی به نرم افزارهای و سخت افزارهای اپل می پردازند، موضوع چندان عجیبی به حساب نمی آید. اپل هم به پاس این زحمات، هفته گذشته گفت که یکی از اصلی ترین منبع درآمد آن ها را قطع می کند. این سایت ها با معرفی اپلیکیشن های پولی اپ استور و گذاشتن لینک آن در سایت خود، به ازای هر خرید 7 درصد کمیسیون از طرف اپل دریافت می کردند. اما این شرکت اخیرا فروختن تبلیغات در اپ استور را آغاز کرده و برای دریافت تبلیغات بیشتر به رقیب این سایت ها بدل شده است. در نهایت، اپل هفته گذشته گفت که در ماه اکتبر این سیستم را غیبرطرفال می کند که این موضوع باعث می شود تعداد زیادی از سایت ها اصلی ترین منبع درآمد خود را از دست بدهند.
5. مسائل دانگل ها
اگر بخواهیم برای بی توجهی اپل نسبت به تجربه کاربری یک نماد را مشخص کنیم، دانگل ها یک نماد ایدئال محسوب می شوند. برای تبدیل پورت تاندربولت 2 به تاندربولت 3 باید دانگل 50 دلاری بخرید و اگر تبدیل جک هدفون به پورت لایتنینگ موجود در جعبه گجت را گم کنید، برای خرید آن باید 9 دلار بپردازید. اپل همواره گفته که به سمت آینده قدم برمی دارد و به همین خاطر مرتبا فناوری های قدیمی را کنار می گذارد و خیلی سریع به استفاده از فناوری های جدید روی می آورد. اپل با فروش مواردی مانند هدفون های بلوتوثی و شارژرهای سریع USB-C سود زیادی کسب می کند. همین عدم استفاده از پورت های USB باعث شده که کاربران برای انواع و اقسام استفاده ها، هزینه های بیشتری را متحمل شوند.
منبع: برترین ها