چرا برخی افراد گیاه خوارند؟! ، آیا انسان در اصل موجودی گیاهخوار است؟!

به گزارش مینی نت، گیاه خواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانوران است و امروزه بسیاری از افراد این رژیم غذایی را بعنوان برترین رژیم قرن انتخاب و اجرا می نمایند.

چرا برخی افراد گیاه خوارند؟! ، آیا انسان در اصل موجودی گیاهخوار است؟!

به گزارش، رژیم های غذایی متعددی در بین افراد در جوامع مختلف وجود دارد که هر کدام برای خود خواص و طرفدارانی دارد، یکی از این رژیم های غذایی، رژیم گیاه خواری است که هم بد آن را می گویند و هم از آن تعریف می نمایند، اما سوالی که در این بین مطرح می شود این است که

در همین راستا؛ امروز با جمع آوری مطالبی پیرامون این موضوع سعی نموده است پاسخ این سوال را بدهد، پس پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید.

گیاه خواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانوران است که ممکن است شامل پرهیز از غذا هایی مانند شیر، فراورده لبنی، تخم مرغ و عسل که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود. چندین نوع گیاه خواری وجود دارد که بسته به نوع آن، جهت گیری گیاه خواران در برابر حیوانات دامی و فراورده های دامی متفاوت است. عده ای از گیاه خواران در کنار نخوردن یا کمتر خوردن فراورده های جانوری با آزار و کشتار آن ها نیز مخالفند.

برخی از گیاه خواران از پوشیدن لباس هایی مانند چرم، ابریشم و خز که از کشتن جانوران به دست آمده نیز پرهیز می نمایند. در وگانیسم (Veganism) که گاهی گیاه خواری کامل هم نامیده می شود از همه فراورده های جانوری، چه از کشتن جانوران به دست آمده باشند و چه با بهره گیری از آن ها (مانند لبنیات، تخم مرغ، عسل، و…) پرهیز می شود.

امروزه در همهٔ کشور های دنیا گیاه خواران وجود دارند و در بعضی کشور ها همانند هند، گیاه خواری دارای ریشه های تاریخی و مذهبی است.

با اینکه در پیش دریافت رژیم گیاه خواری به شیوه های گوناگونی امکان پذیر است، اما وجه مشترک تمام این شیوه ها پرهیز از خوردن گوشت جانور خون گرم است.

دلایل گیاهخوار بودن انسان را میدانید؟

تا به حال به طور حتم برای شما پیش آمده است که با افرادی روبرو شوید که خود را گیاهخوار یا خام گیاهخوار (وگان) می نامند. اما گیاهخواری چیست. دلایل گیاهخوار شدن چیست. شاید باورتان نشود، اما انسان در اصل موجودی گیاهخوار است، اما چه دلایل محکمی برای این ادعا وجود دارد؟

در طبیعت آن دسته از پستانداران که آب را هنگام نوشیدن لیس می زنند مثل گربه، ببر، خرس و گرگ، گوشتخوار هستند و هر کدام که آب را می مکند یا هورت می کشند مانند گاو، فیل و انسان گیاهخوار است.

انسان و بقیه گیاهخواران قادرند آرواره پائین خود را بدون تکان دادن سر علاوه بر بالا و پائین به طرفین نیز تکان دهند در حالیکه درندگان از حرکات جنبی فکین که جهت آسیاب کردن دانه به گیاهخواران داده شده عاجز است.

آرواره جانوران گوشتخوار دارای دندان های شمشیری شکل هست که به دو دندان نیش بزرگ برای پاره کردن مجهز است این آرواره ها بسیار پر قدرت و خرد نماینده است، اما در گیاهخواران دندان ها صاف و مسطح هستند و دندان های کلبی همسطح بقیه دندانهاست، آرواره ها ضعیف هستند و برای فشار های شدید طراحی نشده اند. نوع دندان های انسان او را جزو لاینفک گروه گیاهخواران قرار می دهد. (این تفاوت حتی در مینای دندان ها هم مشاهده می شود).

در ساختمان بدن گوشتخواران بعلت قابلیت فساد پذیری سریع گوشت طول روده ها کوتاه است تا حیوان بتواند هر چه زودتر آنرا دفع نماید. زیرا غذا های گوشتی پس از هضم در روده محیط بسیار مناسبی برای رشد باکتری های مواد آلی از هم پاشیده و فاسد شده بوجود می آورد. گیاهخواران منجمله انسان دارای روده های درازی است برای اینکه مواد غذایی به آهستگی مواد مغذی را پس می دهند، و از اینجاست که تفاوت غذای یک گوشتخوار با گیاهخوار مشهود می شود.

تبدیل و هضم غذای گیاهخواران به وسیله انفعالات تخمیری با همراهی دسته های مختلف میکروب های گیاهی انجام می گیرد. با این تفاوت که آن دسته از میکروب ها که برای گوشتخواران مناسب است برای گیاهخواران مناسب نیست. حتی اگر بدن برای تعدیل آن تلاش کند. این ثابت می نماید گوشت یک غذای اشتباه و مضر برگیاهخواران است.

معده انسان و عضلات آن بسیار ظریف و حساس است و به هیچ وجه قادر به هضم کامل غذا های گوشتی نیست در حالیکه معده خشن گوشتخواران با عضلات پولادینش کار اصلی هضم را انجام می دهد. این اساسی ترین دلیل برای هضم نکردن غذا، یبوست و دل درد در آدمهائیست که از گوشت برای خوراک استفاده می نمایند.

ترشح غده های معده و لوزالمعده انسان و بقیه حیوانات گیاهخوار به بافت های گوشت بسیار کم اثر است و نمی توانند قادر باشد مانند ترشحات غدد یک درنده، گوشت (و همچنین استخوان حیوانات) را نرم و حل نمایند.

گوشت دارای ازت زیادی است که دفع آن از عهده کبد جانوران گیاهخوار ساخته نیست و همین علت اصلی امراضی، چون نقرس و ناراحتی های کبدی است که بکرات نزد افراد گوشتخوار دیده می شود، بوی بد دهان و بعضی از انواع سردرد ها و سرگیجه ها نیز زائیده همین سبب است.

انسان قادر نیست مانند حیوانات گوشتخوار از جسد حیوانات بطور کامل و طبیعی استفاده کند. وقتی شیر، روباه یا هر حیوان دیگری طعمه اش را شکار می نماید فقط گوشت های ران و سر و سینه آنرا نمی خورد بلکه گوشت، پوست و استخوان را با هم می بلعد و با این کارش تعادلی از نقطه نظر احتیاجات گوناگون بدن به مواد مختلف غذایی بر قرار می نماید.

چاک دهان گوشتخواران بسیار عریض است بطوریکه می توانند هنگام بلعیدن آنرا بحد زیادی بازنمایند، چاک کوچک دهان انسان دلیل محکم دیگری بر میوه خوار بودن اوست.

چربی های موجود در گوشت حیوانات به زحمت از بدن گیاه خواران دفع می شود و اغلب بصورت پیه در ناحیه های شکم، ران، باسن و غبغب مردم گوشتخوار ذخیره می شود، همین چربیهاست که در جدار داخلی رگ ها جمع شده و حرکت خون را نامنظم می سازد.

سکته های قلبی حاصل این تغذیه اشتباه و شکم پرستانه است. مصرف چربی های گیاهی مثل روغن زیتون، آفتابگردان و ... هیچوقت دیده نشده که عارضه ای ایجاد کند.

حیوانات گوشتخوار می توانند به سرعت بدوند و شکار خود را در حال گریز بگیرند، اما انسان، چون میوه خوار است، قادر به این کار نیست و در عوض به راحتی دانه از گیاهان بر می چیند یا از درختان بالا میرود و برای خوراکش میوه می نماید.

چشم گوشتخواران بر خلاف چشم انسان و دیگر جانوران گیاهخوار که نامتغییر است قادر است در تاریکی ببیند و مردمکش کوچک و بزرگ شود.

پروتئین حاصله از گوشت برای جذب شدن، معده انسان را به یک کار طاقت فرسا وامی دارد در حالیکه پروتئین های نوع گیاهی راحت تر جذب شده و بدن انسان و دیگر حیوانات گیاهخوار آن ها را آسان تر قبول می نماید.

حیوانات گوشتخوار می توانند بوی جانوران دیگر را از خیلی دور استشمام نمایند. انسان اصلاً قادر به این کار نیست.

تمام گوشتخواران قادرند برای به چنگ آوردن شکار، خود را اگر لازم باشد، ساعت ها (بی حرکت) پنهان نمایند و بطور غریزی حیله های گوناگونی را برای فریب دادن طعمه می دانند، انسان نه می تواند چند دقیقه جائی بند شود و نه قادر است در جائیکه هموار نیست راه برود.

طبع انسان، چون میوه خوار است، همانگونه که گوشتخواران از دیدن اجساد خون آلود اشتهایشان تحریک می شود او نیز از دیدن، بوئیدن و چشیدن میوه ها و سبزیجات لذت می برد و خوشش می آید و در مقابل از دیدن اجساد خون آلود و دل و روده در آمده حالش بهم می خورد و غمگین و ناراحت می شود. (درضمن گیاهخواران و از جمله انسان بسیار علاقمندند که میوه ها را به صورت خام بخورند، این در حالیست که خوردن گوشت خام برای انسان تهوع آور و غیر قابل قبول است. - انسان طبیعتاً از گشتن و خون گریزان است.)

میوه جات و سبزیجات خام از خاصیت شدید شفا بخشی و دفع میکروب برخوردارند که برای سلامت انسان بسیار ضروریست. برعکس میوه ها و سبزیجات، گوشت اکثر اوقات ناقل ویروس ها و میکروب های خطرناک است، بخصوص انواع و اقسام کرم ها معمولاً از راه گوشت به انسان منتقل شده در جدار روده می چسبند و شخص گوشتخوار را مبتلا به کم خونی، زردی، رنگ پریدگی، لاغری، ضعف بنیه، پر خوابی و بی حوصلگی می نمایند.

هر چند پختن تا حدودی این کرم ها را از بین می برد، ولی تصور از بین بردن تمام این موجودات خطرناک از راه پختن یک راه اساسی نیست، زیرا که خیلی از آن ها می توانند درجه حرارت های بسیار شدید را نیز تحمل نمایند و تازه آنهائی که از بین می روند مواد زائد سمی خود را همچنان باقی می گذارند و آن اکثریتی که از بین نمی روند در بدن بسرعت رشد نموده و زندگی را بر شخص گوشتخوار تنگ می گردانند. اگر شما نیز گوشتخوار هستید چه بسا که مبتلا به این کرما، ویروس ها و انگل ها بوده، ولی خودتان از آن خبر نداشته باشید.

بزاق انسان و دیگر گیاهخواران جهت آماده کردن مواد نشاسته ای برای هضم در دهان، دارای آمیلاز است، اما بزاق دهان گوشتخواران فاقد این ماده است.

قسمت های مختلف گوشت بطور وحشتناکی از اسید اوریک (اوره) برخوردار است مثلا یک کیلو گوشت گوساله دارای 30 گرین و یک کیلو جگر بیش از 40 گرین اسید اوریک دارد، در وضعیکه تمام اسید اوریکی که بدن خود می سازد و دفع می نماید در روز به وسیله کلیه ها فقط 6 گرین است و اضافه بر این مقدار کاری سخت برای کلیه ها بوجود آورده شخص را به امراض گوناگون سخت که ناشی از تراکم اسیداوریک در بدن باشد مبتلا می سازد.

این بیماری ها تا وقتی مریض به خوردن گوشت ادامه می دهد هرگز دیده نشده که علاج قطعی داشته باشد.

چرندگان و پرندگان گیاهخوار همدیگر را می شناسند و به مهربانی در کنار یکدیگر می توانند زندگی نمایند، مرغ و خروس ها لابلای دست و پای گاو گوسفند بدون آنکه ترسی به خود راه بدهند می لولند و دنبال دانه می گردند، اما همینکه گرگ یا روباهی نزدیک شود به طور غریزی از آنجا می گریزند این حالت در انسان هم دیده شده که از حیوانات درنده فرار کند.

دست های انسان که به گروه گیاهخواران تعلق دارد برای دریدن ساخته نشده است انگشتان دست او نشان میوه خوار بودن اوست، والا می بایست از پنجه هائی برنده و تیز بر خوردار باشد.

کنترل حرارت بدن به دو طریق انجام می گیرد. یکی با عرق کردن و دیگری با آویختن زبان از دهان و تنفس های سریع. کلیه گیاهخواران به وسیله اول با استفاده از مجرا های موجود در روی پوست خود و تمامی گوشتخواران به طریق دوم با در آوردن زبان و تنفس سریع اینکار را انجام می دهند مثل سگ و گرگ.

عرق کردن در گیاهخواران باعث دفع طبیعی سموم احتمالی موجود در گیاهانی که گیاهخوار خورده خواهد شد و چنانچه انسانی از خوراک گوشتی استفاده نموده باشد، چون میزان سموم و مواد زائد از میزان طبیعی بالاتر می رود، عرق تن او بد بود و متعفن خواهد شد.

گوشتخواران تقریباً ده برابر گیاهخواران جوهر نمک (اسید هیدروکلوریک) در بدن خود فراوری می نمایند که بیشتر در هضم قسمت های استخوانی گوشت بکار گرفته می شود؛ و با توجه به میزان جوهر نمک در بدن آدمی هرگز نمی شود او را یک گوشتخوار به حساب آورد.

انسان می تواند در رژیم غذایی خود گوشت را به سادگی حذف کند و در این راستا ادعا می شود که رو به سلامت بیشتر هم خواهد گذاشت، ولی او هیچگاه نمی تواند غذای طبیعی خود را که گیاهان است حذف کند و به زندگی ادامه دهد. این در حالیست که گوشتخواران می توانند بدون خوردن گیاه زندگی نمایند و سالم باقی بمانند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 11 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mininote.ir شناسه مطلب: 104

به "چرا برخی افراد گیاه خوارند؟! ، آیا انسان در اصل موجودی گیاهخوار است؟!" امتیاز دهید

2 کاربر به "چرا برخی افراد گیاه خوارند؟! ، آیا انسان در اصل موجودی گیاهخوار است؟!" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا برخی افراد گیاه خوارند؟! ، آیا انسان در اصل موجودی گیاهخوار است؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید