غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟

به گزارش مینی نت، در دهه های اخیر صنعت مواد غذایی روز به روز بیشتر به فراوری خوراکی های فرآوری شده علاقه نشان داده و اقدام به فراوری محصولات متنوعی در این حوزه نموده است. با وجود این که مواد غذایی فرآوری شده خوش طعم و متنوع هستند، اغلب در فرآیند فراوری آنها از مواد افزودنی شیمیایی و مضر استفاده می گردد. بسیاری از این خوراکی ها مواد مغذی چندانی ندارند ولی کالری زیادی را وارد بدن می نمایند. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی فرآوری شده باعث التهاب و به وجود آمدن مواد سمی در بدن می گردد. در این مقاله شما را با مضرات مواد غذایی فرآوری شده بیشتر آشنا می کنیم.

غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟

کدام مواد غذایی فرآوری شده هستند؟

به طور کلی هر نوع ماده خوراکی که تحت فرآیندهای صنعتی قرار بگیرد را می توان جزو مواد غذایی فرآوری شده محسوب کرد. در طی فرآیندهای صنعتی با استفاده از مواد و روش های شیمیایی، طعم و بافت خوراکی ها برای مشتری جذاب تر می گردد.

رایج ترین مواد غذایی فرآوری شده

در قفسه و یخچال مغازه ها و فروشگاه ها می توان انواع مختلفی از این محصولات را مشاهده کرد. پیش از این که شما را با خطرات و مضرات مصرف مواد غذایی فرآوری شده آشنا کنیم، باید بتوانید آنها را شناسایی کنید. رایج ترین مواد غذایی فرآوری شده عبارت اند از:

  • سوسیس و کالباس
  • غلات جعبه ای (غلات صبحانه)
  • نان های صنعتی
  • محصولات کنسروی
  • انواع سس و چاشنی های فراوری شده به صورت صنعتی
  • نوشیدنی های گازدار
  • خوراکی های شور و سرخ شده
  • ذرت بو داده یا پاپ کورن

مضرات مواد غذایی فرآوری شده

کارخانه هایی که مواد غذایی فرآوری شده فراوری می نمایند، ادعا دارند محصولاتشان به عنوان غذاهای نیمه آماده و آماده انتخاب بسیار مناسبی برای وعده های غذایی هستند. ولی معمولا در پس این شعارها، واقعیت استفاده از ترکیبات مصنوعی پنهان می گردد؛ چون ممکن است این مواد عواقب منفی روی بدن انسان داشته باشند. ولی به راستی این عواقب چه هستند؟

1. اعتیاد آور هستند

هدف اصلی صنعت مواد غذایی جذب پول بیشتر است. پس هر چه کارخانه های فراوری مواد غذایی فروش بیشتری داشته باشند، به هدف خود نزدیک تر شده اند. استفاده از مواد افزودنی شیمیایی به میزان زیاد اثر اعتیاد آور دارد و باعث می گردد مصرف نمایندگان به طور منظم به سراغ این مواد غذایی بروند.

ترکیبات موجود در مواد غذایی ارگانیک احساس گرسنگی را ارضا می نماید. اما مواد غذایی فرآوری شده بیشتر ترشح دوپامین در بدن را تحریک می نمایند. ترشح دوپامین باعث می گردد افراد حتی اگر مواد مغذی مناسبی هم دریافت ننموده باشند، احساس رضایت نمایند.

2. باعث چاقی می شوند

چاقی یکی از بزرگ ترین مسائل سلامتی جامعه مدرن است. در بسیاری از موارد ژنتیک موجب چاقی می گردد، ولی در همین موارد هم تعداد کثیری از چاقی ها وابسته به عادت های غذایی و مصرف غذاهای فرآوری شده است.

مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقدار زیادی قند، اسید چرب اشباع و کربوهیدرات های ساده هستند و باعث می شوند مصرف نمایندگان چربی بیشتری ذخیره نمایند. مواد شیمیایی مانند مونوسدیم گلوتامات و شربت ذرت هم در این مواد غذایی یافت می گردد که هر دو با افزایش وزن و چاقی ارتباط مستقیم دارند.

3. بر pH بدن تأثیر می گذارند

یکی از بزرگ ترین خطرات مواد غذایی فرآوری شده، رعایت نکردن اصول ترکیب غذاهاست. در نتیجه بدن با مصرف این خوراکی ها، نمی تواند از مواد مغذی که دریافت نموده استفاده کند. یکی از عواقب این حالت اسیدی شدن خون است که سلامتی را به خطر می اندازد.

با به هم خوردن تعادل اسیدیته بدن، مواد سمی خون افزایش می یابد و باعث بروز التهاباتی می گردد که انواع بیماری را به دنبال دارند.

4. احتمال ابتلا به بیماری های گوارشی را افزایش می دهند

میزان زیاد اسید موجود در مواد غذایی فرآوری شده، بر فعالیت فلور روده یا همان میکروارگانیسم های طبیعی آن تأثیر می گذارند. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های گوارشی یا عفونی افزایش می یابد.

5. باعث افسردگی و زودرنجی می شوند

مواد غذایی ارگانیک احساس مثبت را در فرد افزایش می دهد در حالی که خوراکی های فرآوری شده، تأثیرات منفی بر خلق و خو می گذارند. مصرف مکرر و زیاد این مواد غذایی موجب افسردگی، اضطراب و زودرنجی می گردد.

6. احتمال ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهند

گوشت های فرآوری شده و غذاهایی مانند سوسیس و کالباس نوعی از مواد التهابی را درون خون آزاد می نمایند که می تواند موجب بروز بیماری های مزمن گردد.

با توجه به این که این خوراکی ها زوال و از بین رفتن سلولی را تسریع می نمایند، ممکن است بیماری هایی از جمله آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان و سرطان را به وجود آورند.

7. سلامت قلب را به خطر می اندازند

مواد غذایی فرآوری شده ترکیبی از مواد مختلف مضر برای قلب و دستگاه گردش خون را در خود دارند. درصد بسیاری از محصولات تصفیه شده حاوی اسیدهای چرب اشباع و مقدار زیادی سدیم هستند که باعث افزایش فشار خون و هیپرکلسترولمی می شوند.

اگر مصرف این نوع مواد غذایی به طور منظم در برنامه غذایی قرار گیرد، خطر تصلب شرایین و حملات قلبی در فرد بالا خواهد رفت.

8. باعث پیری زودرس می شوند

همان طور که گفته شد، بعضی از مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی فرآوری شده سمی هستند. بسیاری از این مواد سمی با یاری اندام های دفع نماینده و به وسیله تعریق و ادرار، از بدن خارج می شوند.

با این وجود در صورت مصرف مکرر، مواد سمی در بدن جمع می گردد. این ذرات سلول های بدن را تخریب می نمایند و باعث پیری زودرس می شوند.

سخن آخر

حال که از مضرات مواد غذایی فرآوری شده برای انسان و آسیب های احتمالی مصرف این محصولات به بدن مطلع شده اید، سعی کنید برای سلامت بیشتر به دنبال رژیم غذایی سالم و خوراکی های ارگانیک باشید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 22 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mininote.ir شناسه مطلب: 148

به "غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذای فرآوری شده چیست و چرا باید از آن دوری کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید