ابقای هیئت مدیره خانه کتاب، باغ کتاب در آستانه افتتاح
به گزارش مینی نت، خبرنگاران - گروه فرهنگ: گزارش یک هفته با کتاب این هفته 6 خبر داخلی و 5 خبر خارجی دارد.
میان خبرهای داخلی این گزارش، خبر درگذشت یکی از نویسندگان ادبیات داستانی کشور به چشم می خورد. از طرفی خبر ابقای هیئت مدیره و مدیرعامل خانه کتاب، معرفی نامزدهای پانزدهمین دوره جایزه قلم زرین و حاشیه های آن و بازدید شهردار تهران از مجموعه باغ آفتاب از جمله، دیگر خبرهای داخلی این گزارش هستند.
در بخش خبرهای بین المللی هم اخباری درباره نمایشگاه کتاب فرانکفورت، معرفی پایتخت جهانی کتاب در سال 2019، نامگذاری میدانی در پاریس به نام گابریل گارسیا مارکز و ... به چشم می خورند.
ابقای هیئت مدیر و مدیرعامل خانه کتاب
اولین خبر این گزارش، از اخبار روز آدینه هفته گذشته است که در گزارش مروری هفته گذشته حضور نداشت. بنابراین به عنوان اولین خبر یک هفته با کتاب این هفته آن را مرور می کنیم.
به موجب این خبر که ظهر روز آدینه 2 تیر منتشر شد، هیئت امناء خانه کتاب با حمایت از عملکرد هیئت مدیره کنونی این موسسه، دوره فعالیت آن را برای 2 سال دیگر تمدید کرد. همچنین مقرر شد مجید غلامی جلیسه در این دوره نیز به عنوان مدیرعامل فعالیت کند.
این تصمیم در جلسه هیئت امناء موسسه خانه کتاب اتخاد شد که روز دوشنبه 29 خرداد با حضور سیدرضا صالحی امیری و سایر اعضای این هیئت شامل سیدعباس صالحی، احمد مسجدجامعی، مهدی فیروزان، محمدعلی مهدوی راد و نجفقلی حبیبی و همچنین جمعی از اعضای هیئت مدیره برگزار گردید.
معرفی نامزدهای پانزدهمین دوره جایزه قلم زرین
یوسف قوجق دبیر پانزدهمین دوره جایزه قلم زرین در مصاحبهیی که این هفته با مهر داشت، ضمن اعلام انتها داوری های مرحله نهایی، از ویژگی های جشنواره قلم زرین و دشواری کار داوری آثار گفت.
قوجق در این مصاحبه به معرفی نامزدهای پانزدهمین دوره جایزه مذکور در حوزه های نقد و پژوهش، داستان کودک و نوجوان، شعر بزرگسال،داستان بزرگسال و شعر کودک و نوجوان پرداخت.
انتقاد دبیر پیشین جایزه قلم زرین به داوری های این دوره
پس از انتشار خبر معرفی نامزدها که در مصاحبهی قوجق جا داشت، رضا رسولی دبیر پیشین این جایزه با ارسال یادداشتی به خبرنگاران، نسبت به بعضی انتخاب های هیئت داوران این دوره جایزه قلم زرین واکنش نشان داد.
رسولی در این یادداشت نسبت به معرفی یکی از کتاب های محمدرضا سرشار رئیس انجمن قلم به عنوان یکی از نامزدهای جایزه، انتقاد نموده و نوشته است: نکته ای فراتر از آیین نامه و مقرارت موضوعه وجود دارد و آن هم، حالت نامناسبی است که در صورت برگزیده شدن این کتاب، در افکار عمومی وعلاقه مندان به کتاب وادبیات وانجمن قلم، پدیدار می گردد که: خود گویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی...
درگذشت کوروش اسدی
این هفته یکی از نویسندگان ادبیات داستانی کشور درگذشت. کوروش اسدی در ساعات انتهای روز آدینه و بامداد شنبه 3 تیر در سن 53 سالگی درگذشت. اسدی متولد سال 1343 در آبادان بود.
مجموعه داستانباغ ملیاز این نویسنده پیش از این در سال 82 برگزیده جایزه ادبی گلشیری شده بود. در پی درگذشت این نویسنده معاون فرهنگی وزیر ارشاد و مدیرعامل خانه کتاب پیغام تسلیت صادر کردند.
مراسم تشییع این نویسنده روز دوشنبه 5 تیر از مقابل خانه هنرمندان شروع و برنامه تدفین پیکرش نیز در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران انجام شد.
توضیحات دبیرخانه جایزه مهرگان درباره آخرین رمان اسدی
از دیگر خبرهای مربوط به این چهره ادبی، پیغامی بود که مدیر جایزه ادبی مهرگان برای درگذشت وی منتشر کرد.
علیرضا زرگر در این پیغام گفت که رمان کوچه ابرهای گمشده زنده یاد کورش اسدی (چاپ اول 1395- نشر نیماژ) مطابق آیین نامه جایزه مهرگان ادب توسط هیات داوران هفدهمین و هجدهمین دوره جایزه مهرگان خوانده شده و به همان شیوهای که رمان زیر چتر شیطان زنده یاد محمد ایوبی در سال 1389 داوری شد ارزیابی خواهد شد.
مطابق آیین نامه جایزه مهرگان ادب این جایزه فقط به نویسندگانی که هنگام برگزاری مراسم نهایی جایزه زنده باشند تعلق می گیرد
بازدید قالیباف از باغ کتاب
محمدباقر قالیباف شهردار تهران صبح یکشنبه 4 تیر با حضور مدیران شهرداری، از مجموعه باغ کتاب بازید کرد.
در این بازدید، وی در جریان آخرین مراحل و پیشرفت های نهایی این پروژه نهاده شد. فروشگاه های کتاب کودک، نوجوان و بزرگسال، سالن های سینما، گالری ها، باشگاه رباتیک، کافه کودک و مجموعه های علوم کودک و نوجوان باغ کتاب هم از جمله بخش هایی بودند که قالیباف از آن ها بازدید کرد.
مجموعه باغ کتاب دوازدهم تیر افتتاح خواهد شد.
تشریح برنامه های مهمان ویژه نمایشگاه فرانکفورت
کشور فرانسه به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه پیش روی کتاب فرانکفورت در سال 2017، این هفته به تشریح برنامه های خود برای این رویداد فرهنگی بین المللی پرداخت.
بر این اساس 134 نویسنده و هنرمند از فرانسه و منطقه فرانسوی کشورهای سوئیس، بلژیک، لوکزامبورگ، کانادا، آفریقا، آسیا و مغرب، آثار خود را در نمایشگاه کتاب فرانکفورت سال 2017 ارائه خواهند کرد.
فرانسه با داشتن برنامه های دیگری که برای فرانکفورت دارد، بر این امید است که با این حجم از حضور فرهنگی در این دوره از نمایشگاه بتواند فصل جدید از مناسباتی فرهنگی میان خود و آلمان را رقم بزند.
معرفی پایتخت جهانی کتاب در سال 2019
طبق یکی از خبرهای بین المللی حوزه کتاب که دیروز چهارشنبه 7 تیر منتشر شد، شهر شارجه در کشور امارات متحده عربی به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2019 انتخاب شد.
ایرینا بوکووا مدیرکل یونسکو گفت که بنابر توصیه اعضای کمیته مشورتی در جلسه ای که در مقر اتحادیه بین المللی انجمن ها و مؤسسات کتابخانه ای در لاهه برگزار گردید، شهر شارجه واقع در کشور امارات به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2019 مشخص شد.
شهر شارجه به دلیل برخورداری از طبیعت بسیار زیبا و ویژگی های متعدد دیگری که دارد، به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2019 انتخاب شد.
نامگذاری میدانی در پاریس به نام مارکز
این خبر روز شنبه این هفته منتشر شد اما مربوط به روز آدینه دوم تیرماه می گردد. به این ترتیب، روز آدینه و در حاشیه سال فرهنگی کلمبیا و فرانسه، میدانی از شهر پاریس به احترام نویسنده خالق صد سال تنهایی به یاد گابریل گارسیا مارکز شد.
در مراسم نام گذاری میدانی به نام گابریل گراسیا مارکز که با حضور رییس جمهور کلمبیا و شهردار پاریس انجام شد، از تابلوی میدان مارکز رونمایی شد.
معرفی برندگان مهمترین جایزه کتاب کودک بریتانیا
روز یکشنبه این هفته خبری در خروجی خبرنگاران نهاده شد مبنی بر این که روتا سپتیز با رمانی با عنوان نمک به دریا و لین اسمیت تصویرگر کتاب کودک با کتاب یک قبیله از این بچه ها هست مهمترین جوایز کتاب کودک بریتانیا را به خود اختصاص دادند.
در رمان نمک به دریا غرق شدن کشتی ویلهلم گاستلوف از خطوط دریایی آلمان در سال 1945 تصویرشده که بدترین رویداد دریایی در تاریخ است و در آن 9 هزار مسافر که بیشترشان مهاجر بودند، جان باختند.
تعطیلی موزه محل زندگی نویسنده نوبلیست
موزه ای که در محل خانه دوران کودکی درک والکوت نویسنده برنده جایزه ادبی نوبل ساخته شده براثر کسری بودجه مرتبط با اختلافات بحث برانگیزی که در صنعت گردشگری سن لوسیا ایجاد شده، بسته شد.
این نویسنده که ماه مارس درگذشت، سال پیش در مراسمی که به افتخار افتتاح این موزه برگزار گردید، شرکت نموده بود. این موزه در کاستریس مرکز جزیره کاراییب واقع شده است. به گفته مدیر بنیاد ملی سن لوسیا، این خانه بسته شده چون هزینه نگهداری آن کاهش یافته است و با هزینه موجود امکان باز نگه داشتن درهای این موزه ممکن نیست.
منبع: خبرگزاری مهر