راهنمای جامع درباره سفر زمینی به ترکیه !
به گزارش مینی نت، در صورتی که قصد مسافرت به ترکیه با مقرون به صرفه ترین شیوه های ممکن را دارید بهتر است راهنمای کامل سفر زمینی ترکیه را مطالعه کنید. سفر زمینی ترکیه بسیار مقرون بصرفه است و در عین حال باعث می گردد تا از جذابیت های جهت هم نهایت استفاده را ببرید.
ترکیه، همسایه شمال غرب ایران همه ساله میزبان هزاران ایرانی می باشد که با استفاده از خودروی شخصی، قطار یا اتوبوس خود را به شهرهای توریستی این کشور می رسانند و از پتانسیل های گردشگری آن لذت می برند. در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا سفر زمینی به ترکیه با اتوبوس، سفر زمینی به ترکیه با قطار و سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی را مورد آنالیز قرار دهیم.
راهنمای کامل سفر زمینی به ترکیه با اتوبوس
با توسعه فرهنگ حافظت از محیط زیست، استفاده از خودروهای عمومی برای حمل و نقل و جابجایی مسافر نیز افزایش چشم گیری داشته است؛ گذشته از این که بعضی از افراد نیز به دلیل کاهش شدید هزینه های مسافرت ترجیح می دهند از اتوبوس برای مسافرت به نقاط مختلف کشور و حتی برای مسافرت به خارج از کشور استفاده نمایند. خوشبختانه مسافرت به ترکیه با اتوبوس برای ایرانیان میسر است و طی چند سال اخیر نیز شاهد افزایش خرید بلیط اتوبوس به سمت ترکیه بوده ایم.
شما می توانید از تهران یا تبریز به سمت استانبول حرکت کنید. هزینه خرید بلیط تهران به استانبول و بعلاوه هزینه خرید بلیط تبریز به استانبول نیز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند با این حال در بعضی از ایام سال افزایش چشم گیری دارد و در بعضی از ایام سال نیز شاهد کاهش شدید قیمت بلیط اتوبوس از تهران و تبریز به سمت استانبول هستیم. پایانه آزادی و بیهقی در تهران و بعلاوه پایانه مرکزی در تبریز، دارای اتوبوس به سمت استانبول هستند.
راهنمای کامل سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی
تعداد کسانی که تصمیم می گیرند با ماشین شخصی به ترکیه مسافرت نمایند در مقایسه با سایر روش ها نیز قابل توجه است. باتوجه به اینکه فاصله چندانی میان مرز ایران و ترکیه وجود ندارد و بعلاوه با توجه به روابط مسالمت آمیز هر دو کشور با یکدیگر و تاثیر مسافرت ایرانیان در توسعه و رونق صنعت گردشگری ترکیه، شرایط مطلوبی برای مسافرت ایرانیان به صورت شخصی به ترکیه وجود دارد با این حال ضروری است تا اقدامات مربوط به خروج از کشور با خودروی شخصی را انجام دهند.
اقدامات خروج از کشور در سایر روش هایی که بیان کردیم به وسیله شرکت های اتوبوس رانی و شرکت های قطارهای مسافربری صورت می گیرد. در ادامه به تشریح این موارد می پردازیم. مواردی که باید قبل از مسافرت به ترکیه با خودروی شخصی به آن ها توجه کنید شامل موارد ذیل است:
- مرزهای ایران و ترکیه را بشناسید
- کارهای اداری برای خروج از کشور به وسیله مرزهای زمینی را انجام دهید
در ابتدا به معرفی مرزهای ایران و ترکیه می پردازیم.
راهنمای کامل سفر زمینی به ترکیه با قطار
سفر با قطار به ترکیه در مقایسه با اتوبوس بسیار راحت تر و دل انگیزتر است بخصوص اگر به همراه خانواده راهی این کشور شده اید. سفر به ترکیه با قطار تقریبا 70 ساعت طول می کشد که چیزی در حدود سه شبانه روز است؛ این مدت در مقایسه با اتوبوس و ماشین شخصی طولانی تر می باشد با این حال لذت مسافرت را چند برابر می نماید چرا که در جهت شما به سمت آنکار و وان می توانید شاهد جاذبه های زیادی باشید که جنبه طبیعی، تاریخی و گردشگری فراوانی دارند. قطار تبریز به سمت وان و بعلاوه قطار تهران به سمت آنکارا، شما را به سمت ترکیه و دو شهر از توریستی ترین شهرهای ترکیه می برند.
مرز بازرگان
محبوب ترین مرز زمینی میان ایران و ترکیه که به وسیله بخش قابل توجهی از مسافران انتخاب می گردد مرز بازرگان نام دارد. این مرز امکانات مطلوبی داشته و شرایط مناسبی را برای خروج از کشور به سمت ترکیه فراهم کرده است.
شما بعد از تبریز، مرند و ماکو به مرز بازرگان می رسید که تقریبا 290 کیلومتر با تبریز فاصله دارد. از مهمترین دلایل محبوبیت مرز بازرگان این است که به صورت 24 ساعته فعالیت می نماید و حتی اگر در نیمه های شب هم به این منطقه برسید باز هم می توانید کارهای اداری خروج از کشور را به موقع انجام دهید. در صورتی که مقصد شما شهر استانبول است باید مسافت های ذیل را طی نمایید تا از مرز بازرگان به شهر استانبول برسید:
- گوربولاق (اولین شهر ترکیه بعد از مرز بازرگان) تا دوغو بایزید: 40 کیلومتر
- دوغو بایزید تا آغری: 90 کیلومتر
- آغری تا ارزروم: 184 کیلومتر
- ارزروم تا ارزینجان: 188 کیلومتر
- ارزینجان تا آماسیا: 367 کیلومتر
- آماسیا تا بولو: 413 کیلومتر
- بولو تا ایزمیت: 160 کیلومتر
- ایزمیت تا شهر رویایی استانبول: 102 کیلومتر
البته این جهت به عنوان برترین جهت دسترسی به استانبول شناخته می گردد با این حال شما می توانید جهتهای دیگری را هم انتخاب کنید. اگر از شهر تهران به سمت استانبول حرکت کنید چیزی در حدود یک شبانه روز طول می کشد تا به مقصد برسید؛ همانطور که می دانید این جهت با خودروی شخصی بسیار سریع تر طی می گردد تا با استفاده از قطار که تقریبا سه شبانه روز به درازا می انجامد.
سفر زمینی ترکیه | مرز رازی
مرز رازی انتخاب دوم مسافران است که تقریبا 65 کیلومتر با شهرستان خوی در آذربایجان غربی فاصله دارد. مرز رازی برای کسانی که می خواهند به شهر وان بروند اهمیت زیادی دارد چرا که تنها با دو ساعت رانندگی از مرز رازی می توانید به شهر وان برسید اما مسئله اصلی این است که جاده های این منطقه چندان مطلوب نبوده و بسیار پرپیچ و خم و کوهستانی هستند با این حال به دلیل اینکه بخش قابل توجهی از جهت موجود در خاک ایران است مورد توجه بسیاری از مسافران ترکیه قرار می گیرد.
در اینجا می توانید ماشین خود را در پارکینگ گذاشته و از سایر روش های موجود همچون ون ها و تاکسی ها برای ورود به خاک ترکیه بهره ببرید. همانطور که می دانید قیمت بنزین در خاک ترکیه بسیار گران است و حتی بسیاری از ترک ها نیز ترجیح می دهند از سیستم های حمل و نقل عمومی برای رفت و آمد در سطح شهر استفاده نمایند.
انتخاب با خود شماست. این را هم اضافه کنیم که مرز رازی صرفا در طول روز فعال است و اگر در خارج از ساعات مقرر به آنجا برسید نمی توانید از مرز خارج شوید مگر اینکه تا روز بعد صبر کنید. ساعات فعالیت مرز رازی ب توضیح ذیل است:
- در نیمه اول سال از ساعت 9 صبح الی 5 بعد از ظهر
- در نیمه دوم سال از ساعت 9 و سی دقیقه صبح الی 4 و سی دقیقه عصر
ماشین های سنگین و اتوبوس نیز اجازه عبور از این جهت را ندارند. در صورتی که می خواهید به شهر استانبول بروید می توانید از جهتهای مختلفی اقدام نمایید اما یکی از برترین جهتهای ممکن به توضیح ذیل می باشد:
- مرز رازی تا شهر وان (اولین شهر ترکیه از مرز رازی): 102 کیلومتر
- وان تا تاتوان: 143 کیلومتر
- تاتوان تا موش: 83 کیلومتر
- موش تا بینگول: 114 کیلومتر
- بینگول تا الازیگ: 142 کیلومتر
- الازیگ تا مالاتیا: 100 کیلومتر
- مالاتیا تا کایسری: 341 کیلومتر
- کایسری تا گلباشی: 304 کیلومتر
- گلباشی تا بولو: 206 کیلومتر
- بولو تا دوزجه: 45 کیلومتر
- دوزجه تا ساکاریا: 86 کیلومتر
- ساکاریا تا گِبزه: 98 کیلومتر
- گِبزه تا شهر رویایی استانبول: 63 کیلومتر
اگر از سمت تهران راه افتاده اید همچون مرز بازرگان تقریبا یک شبانه روز طول می کشد تا به استانبول برسید با این حال پیشنهاد می کنیم در اواخر جهت از شهر آنکارا نیز تماشا کنید.
مرز سرو
آخرین و سردترین مرز زمینی به سمت ترکیه، مرز سرو نام دارد. این منطقه در اغلب ایام سال آب و هوای سردی دارد و در روزهای زمستان نیز به حالت یخبندان و پوشیده از برف در میاید البته شرایط لازم برای عبور و مرور در این منطقه به خوبی مهیا می گردد با این حال باید هم خودتان و هم ماشین شخصی تان را برای عبور از یک جهت سرد و برفی آماده کنید تا به مشکل نخورید. مرز سرو 60 کیلومتر از ارومیه فاصله دارد و یک جهت پیچ دی پیچ و کوهستانی است.
مرز سرو نیز همچون مرز بازرگان به صورت 24 ساعته فعال است و اجازه عبور اتوبوس و تریلر را می دهد. اگر می خواهید از ابتدا تا انتهای جهت را با خودروی شخصی سفر کنید می توانید جهت ذیل را از سمت مرز سرو به سمت استانبول انتخاب نمایید:
- سرو تا یوکسِکوا (اولین شهر ترکیه بعد از مرز سرو): 56 کیلومتر
- یوکسِکوا تا روستای سواوستو: 16 کیلومتر
- سو اوستو تا باشکاله: 68 کیلومتر
- باشکاله تا تاتوان: 219 کیلومتر
- تاتوان تا موش: 83 کیلومتر
- موش تا بینگول: 114 کیلومتر
- بینگول تا الازیگ: 142 کیلومتر
- الازیگ تا مالاتیا: 100 کیلومتر
- مالاتیا تا کایسری: 341 کیلومتر
- کایسری تا گلباشی: 304 کیلومتر
- گلباشی تا بولو: 206 کیلومتر
- بولو تا دوزجه: 45 کیلومتر
- دوزجه تا ساکاریا: 86 کیلومتر
- ساکاریا تا گِبزه: 98 کیلومتر
- گِبزه تا شهر رویایی استانبول: 63 کیلومتر
اگر از شهر تهران به سمت استانبول بروید و مرز سرو را انتخاب کنید تقریبا 29 ساعت در راه خواهید بود که قدری بیشتر از یک شبانه روز است. بنابراین این مرز در مقایسه با مرز بازرگان و مرز رازی طولانی تر بوده و صعب العبورتر هم می باشد
با این حال برای کسانی که حوصله رانندگی در مرزهای شلوغ و جاده های پر از ماشین را ندارند مناسب است چرا که بخش محدودی از مسافران ترکیه این مرز را برای ورود به کشور همسایه انتخاب می نمایند.
بازارچه مرزی سرو در این منطقه است و شما می توانید اجناس ترک را با قیمت بسیار مناسب در این بازارچه بخرید. این مرز هرچند محبوبیت چندانی میان مسافران ندارد (که اصولا به دلیل شرایط آب و هوایی و عبور و مرور کامیون ها و اتوبوس ها در جاده می باشد) با این حال امکانات مناسبی را برای مسافران ترکیه فراهم کرده است.
اقدامات اداری برای خروج از کشور
برای خروج از کشور باید اقدامات لازم را انجام دهید که به اقدامات اداری معروف هستند. امور اداری خروج از کشور با ماشین شخصی عبارتند از:
- پرداخت عوارض خروج از کشور: عوارض خروج از کشور برای هر شخص برای بار اول، 220، برای بار دوم، 330 و برای بار سوم، 440 هزار تومان است
- دریافت گواهینامه بین المللی: این گواهینامه برای اجازه رانندگی در خارج از کشور می باشد و هزینه آن معادل 120 هزار تومان است. این گواهی به مدت یک سال اعتبار دارد.
- پلاک بین المللی: پلاک ملی به شما اجازه خروج از کشور و رانندگی در کشور دیگر را نمی دهد بنابراین باید یک پلاک بین المللی نصب کنید که هزینه آن 360 هزار تومان است.
- برچسب CD و IR: برای شناسایی خودرو در خارج از کشور از این برچسب ها استفاده می گردد که باید در وسط شیشه عقب چسبانده گردد. هزینه دریافت این برچسب ها نیز 4800 تومان است.
- کاپوتاژ و مجوز خروج از کشور: در نهایت شما به یک مجوز برای خروج از کشور احتیاج دارید که صدور آن شامل پرداخت 18 هزار تومان است.